Ministrul Muncii: REVISAL poate suporta modificarea contractelor de munca, pana la 1 ianuarie 2018

revisal cim 2018cas si cass 2017trecere cas si cass angajat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dupa ce Guvernul a decis trasferul contributiilor sociale in carca salariatilor, incepand cu 1 ianuarie 2018, este de la sine inteles ca vor exista anumite demersuri care trebuie realizate, in acest sens.

De exemplu, aplicatia REVISAL trebuie sa suporte modificarea tuturor contractelor individuale de munca (CIM) pana la data la care legea va intra in vigoare.

Ministrul Muncii a declarat, chiar la inceputul sedintei de Guvern din data de 8 noiembrie ca toate aceste modificari se vor produce imediat dupa majorarea salariului minim brut pe economie de la 1.450 de lei la 1.900 de lei si trecerea CAS si CASS la angajati:

"Referitor la intrebarea pe care mi-ati pus-o in sedinta de Guvern de saptamana trecuta, daca Revisalul este pregatit astfel incat sa poata sa suporte modificarea contractelor individuale de munca de la data de 1 ianuarie, vreau sa va spun ca am facut toate verificarile necesare, sistemul informatic este pregatit. De altfel, in perioada urmatoare vom veni cu o hotarare de Guvern care prelungeste la 20 de zile lucratoare, adica pentru toata luna ianuarie, perioada de introducere a contractelor individuale de munca, astfel incat angajatorii sa nu aiba niciun fel de problema din acest punct de vedere", i-a spus Vasilescu premierului Mihai Tudose.

"Salariul minim brut pe tara va creste la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018, astfel incat salariile romanilor sa nu fie afectate de intoarcerea sarcinii fiscale (trecerea contributiilor de la angajtori la angajati – n.r.). (...)", a spus Olguta Vasilescu, cu cateva zile in urma.


OFICIAL: CAS si CASS au trecut in seama salariatilor, iar cresterea salariului minim a fost AMANATA

Este oficial, a fost adoptata de Guvern Ordonanta de urgenta care prevede modificarea Codului fiscal. Asa ca, asa cum se preconiza, contributiile sociale vor trece de la angajator la angajat, iar impozitul pe venit va scadea de la 16% la 10%.

Au fost aprobate si:

- cresterea pensiei sociale la 640 de lei

- majorarea punctului de pensie la 1.100 de lei de la 1 iulie 2018...citeste mai multe despre CAS si CASS aici >>>



NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
revisal cim 2018cas si cass 2017trecere cas si cass angajat

Data aparitiei: 09 Noiembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministrul Muncii: REVISAL poate suporta modificarea contractelor de munca, pana la 1 ianuarie 2018 Nota: 3.92 din 5 - 12 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]