Cum este reglementata aceasta perioada de proba? Iata ce ar trebuie sa stie atat angajatorii cat si angajatii..citeste mai multe detalii aici >>>
"Un angajat, functie de executie, contract pe durata nedeterminata cu proba 90 zile calendaristice. A 90-a zi este intr-o sambata. Angajatul lucreaza in acea sambata. Este ok intocmirea notificarii si inregistrarea ei in Revisal intr-o zi nelucratoare? Sau trebuie facuta notificarea in ultima zi lucratoare, adica in a 89-a zi (vinerea)?", se intreba cineva in cadrul PortalCodulMuncii.ro.
In ceea ce priveste calculul termenelor, acesta este reglementat de Codul civil.
Astfel, potrivit art. 2553 alin. (1) din Codul civil, cand termenul se stabileste pe zile, nu se iau in calcul prima si ultima zi a termenului.
40 Modele de Regulament Intern
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Potrivit art. 2554 din Codul civil, daca ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, termenul se considera implinit la sfarsitul primei zile lucratoare care ii urmeaza.
Cu toate acestea, dacă este vorba de un act ce trebuie îndeplinit într-un loc de muncă, termenul se va implini la ora la care inceteaza programul normal de lucru. Dispozitiile art. 2.556 raman aplicabile (art. 2553 alin. (3) din Codul civil).
Asadar, daca intentionati sa incetati raportul de munca in temeiul art. 31 alin. (3) din Codul muncii, va sugeram sa nu asteptati ultima zi din perioada de proba.
...citeste mai multe pe PortalCodulMuncii >>>