Cum se procedeaza atunci cand se doreste incetarea CIM pe durata perioadei de proba

Mara Dobrin
Mara Dobrin
12 Iulie 2017
12 Iulie 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
incetare cimperioada de probaloc de munca 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In timpul perioadei de proba ambele parti isi vor da seama daca pot conlucra pe o perioada mai mare de timp, in sensul ca angajatorul verifica pregatirea si aptitudinea salariatului, iar acesta din urma constata daca angajatorul in cauza este sau nu convenabil pentru el.

Cum este reglementata aceasta perioada de proba? Iata ce ar trebuie sa stie atat angajatorii cat si angajatii..citeste mai multe detalii aici >>>

"Un angajat, functie de executie, contract pe durata nedeterminata cu proba 90 zile calendaristice. A 90-a zi este intr-o sambata. Angajatul lucreaza in acea sambata. Este ok intocmirea notificarii si inregistrarea ei in Revisal intr-o zi nelucratoare? Sau trebuie facuta notificarea in ultima zi lucratoare, adica in a 89-a zi (vinerea)?", se intreba cineva in cadrul PortalCodulMuncii.ro.


In ceea ce priveste calculul termenelor, acesta este reglementat de Codul civil.

Astfel, potrivit art. 2553 alin. (1) din Codul civil, cand termenul se stabileste pe zile, nu se iau in calcul prima si ultima zi a termenului.

Potrivit art. 2554 din Codul civil, daca ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, termenul se considera implinit la sfarsitul primei zile lucratoare care ii urmeaza.

Cu toate acestea, dacă este vorba de un act ce trebuie îndeplinit într-un loc de muncă, termenul se va implini la ora la care inceteaza programul normal de lucru. Dispozitiile art. 2.556 raman aplicabile (art. 2553 alin. (3) din Codul civil).

Asadar, daca intentionati sa incetati raportul de munca in temeiul art. 31 alin. (3) din Codul muncii, va sugeram sa nu asteptati ultima zi din perioada de proba.


...citeste mai multe pe PortalCodulMuncii >>>


NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]