De la bun inceput tinem cont de faptul ca orice CIM presupune munca salarizata din partea unei persoane fizice, sub autoritatea unui angajator.
In mod normal, un contract individual de munca se incheie pe durata nedeterminata, insa exista si exceptii, conditii expres prevazute de lege, cand CIM poate fi incheiat pe durata determinata. Aici exista cateva reguli importante de care trebuie sa tinem cont in mod clar, pentru ca nu poti angaja orice persoana pe durata determinata si durata nu poate fi aleatorie...vezi totul despre incheierea CIM >>>
"Exista o dispozitie legala care sa oblige angajatorul sa plateasca drepturile salariale la data incetarii contractului?", se intreba cineva in cadrul PortalCodulMuncii.ro.
Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
250 Modele Fise de Post
Nu exista o dispozitie legala care sa oblige angajatorul sa plateasca salariul la data incetarii contractului individual de munca.
Conform art. 166 alin. (1) din Codul muncii, salariul se plateste in bani cel puţin odata pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Astfel, salariul se plateste la data stabilita pentru plata salariului in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern.
Sursa: PortalCodulMuncii