Incetarea CIM. Care va fi data platii salariului?

Isabela Alexe
Isabela Alexe
14 Iunie 2018
14 Iunie 2018
Isabela Alexe
Isabela Alexe
incetare cimplata salariu incetare cimincetare contract individual de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In Codul Muncii, subiectul legat de data incetarii contractului individual de munca (CIM) este tratat pe parcursul unuia dintre cele mai stufoase capitole din legislatie. Sunt nu mai putin de 26 de articole ce spun aproape tot ce trebuie sa stim despre incheierea CIM.

De la bun inceput tinem cont de faptul ca orice CIM presupune munca salarizata din partea unei persoane fizice, sub autoritatea unui angajator.
 
In mod normal, un contract individual de munca se incheie pe durata nedeterminata, insa exista si exceptii, conditii expres prevazute de lege, cand CIM poate fi incheiat pe durata determinata. Aici exista cateva reguli importante de care trebuie sa tinem cont in mod clar, pentru ca nu poti angaja orice persoana pe durata determinata si durata nu poate fi aleatorie...vezi totul despre incheierea CIM >>>

"Exista o dispozitie legala care sa oblige angajatorul sa plateasca drepturile salariale la data incetarii contractului?", se intreba cineva in cadrul PortalCodulMuncii.ro.


Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:


Nu exista o dispozitie legala care sa oblige angajatorul sa plateasca salariul la data incetarii contractului individual de munca.

Conform art. 166 alin. (1) din Codul muncii, salariul se plateste in bani cel puţin odata pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Astfel, salariul se plateste la data stabilita pentru plata salariului in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern.




Sursa: PortalCodulMuncii

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]