"Avem o salariata pe care am angajat-o cu contract de munca pe perioada determinata de 6 luni. Au trecut 3 luni si sunt 100% siguri ca este persoana pe care ne-o dorim in companie. A reusit sa ne convinga ca am angajat omul ideal pentru acest post, cu mult peste ce asteptari aveam noi.
Acum, va intrebam, trebuie sa asteptam pana la finalul perioadei determinate de 6 luni pentru a face act aditional de prelungire pe perioada nedeterminata sau putem face acest lucru dupa 3 luni?"
Conform expertilor PortalCodulMuncii.ro, din perspectiva aplicatiei tehnice a registrului general de evidenta a salariatilor (Revisal) este posibila modificarea duratei contractului individual de munca din durata determinata in durata nedeterminata, operatiune ce se poate realiza prin incheierea unui act aditional la contractul individual de munca care va fi incheiat anterior implinirii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata.
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
In mod concret, oricand pe durata executarii contractului incheiat pe durata determinata durata aceastuia poate fi modificata prin act aditional.
Pentru inregistrarea modificarii in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) din campul Contracte accesati Modificare si selectati salariatul in cauza.
Ulterior, modificati durata contractului individual de munca din determinata in nedeterminata, completati data de la care produce efecte si salvati.
In concluzie, actul aditional poate fi intocmit oricand pe perioada executiei contractului, cel mai tarziu cu o zi inainte de expirarea duratei de 6 luni a contractului de munca.