SSM: tipuri de echipament individual de protectie

Isabela Alexe
Isabela Alexe
11 August 2017
11 August 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
echipament individual de protectienorme ssmssm 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Echipamentul individual de protectie (EIP) reprezinta mijloacele purtate sau folosite de un lucrator cu scopul de a-l proteja impotriva unor riscuri si de a preveni accidentele de munca profesionale. Atunci cand se opteaza pentru un EIP, angajatorul trebuie sa aiba in vedere urmatoarele:

- Acesta sa fie in conformitate cu specificatiile si standardele de securitate si sanatate in munca;
- Sa ofere protectie fara sa prezinte un pericol in sine;
- Sa fie adecvat pentru conditiile relevante si, nu in ultimul rand, sa fie ergonomic.

 
Este foarte important ca, inainte de alegerea unui EIP, riscurile la care se expun angajatii sa fie identificate si evaluate. Atunci cand lucratorii sunt supusi riscului de accidentare si/sau imbolnavire profesionala, angajatorul trebuie sa le ofere EIP in functie de riscurile identificate.

Angajatorul trebuie sa stie daca un anume produs ii poate acoperi necesitatile si cat ii este de util la locul de munca.
 
Un rol definitoriu in alegerea echipamentului individual de protectie il constituie instruirea preventiva a cumparatorului, ca dincolo de pret sa vada necesitatea acestora, eficienta si rezultatul.
 

 Protectia capului

 
Orice lucrator ce risca accidentari ale capului cauzate de caderi de obiecte/materiale sau cauzate de mase fluctuante sau de ciocniri cu obstacole trebuie sa primeasca echipament de protectie: casti de protectie, caschete, bonete etc. Casca de protectie se utilizeaza mai ales in constructii, in apropierea schelelor si a locurilor de munca la inaltime, la demolari, lucrarile de sapatura, santuri, canale, puturi etc.
 
O casca de protectie este ajustabila, pe trei marimi, fiind importanta potrivirea pentru fiecare marime de cap. Reglarea poate fi manuala cu buton de ajustare sau cu sistem de strangere cu rotor reglabil. Pentru domeniile unde se lucreaza la temperaturi ambientale ridicate se poate alege un model de casca ventilata...citeste mai multe pe PortalSSM >>>


Protectia ochilor si a fetei
 
Angajatorul trebuie sa furnizeze echipament pentru protectia ochilor si a fetei lucratorilor daca exista riscul vatamarii acestor parti ale corpului. Prin protectia ochilor si a fetei trebuie sa se limiteze cat mai putin posibil campul de vizibilitate al lucratorului.
 
Echipamentul de protectie poate fi: ochelari cu brate; ochelari-masca impotriva radiatiilor x, radiatiilor laser, radiatiilor ultraviolete, infrarosii, vizibile, ecrane faciale, masti si casti pentru sudura cu arc (masti de mana, masti cu fixare pe cap sau masti care pot fi montate pe casti de protectie).


Protectia respiratorie
 
Aceasta protectie este necesara la lucrari in containere, in cuptoare industriale alimentate cu gaz, in puturi/canale/spatii subterane al sistemului de canalizare, in apropierea furnalelor, oalelor de turnare, vopsirea prin pulverizare etc. Orice lucrator expus la gaze, vapori sau materii in concentratii ce reprezinta un pericol pentru sanatate trebuie sa primeasca protectie adecvata a cailor respiratorii (masti de gaz si echipament de respirare).
 
...citeste continuarea pe PortalSSM >>>

NOUTATI din Legislatia muncii

Ati modificat Regulamentul Intern conform noutatilor legislative?


Hotararea Guvernului 970 a  MODIFICAT Regulamentul Intern!

Scapati ACUM de stresul intocmirii Regulamentului Intern!

In lucrarea Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz gasiti modificarile din lege si MODELELE Editabile!

Vezi AICI 10 modele gata redactate de Regulament Intern >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]