Indemnizatia pentru cresterea copilului in cazul mamelor care au muncit in strainatate

Mara Dobrin
Mara Dobrin
15 Mai 2017
15 Mai 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
indemnizatie concediu crestere copilconcediu crestere copil 2017revisal 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Incepem prin a mentiona ca persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor vor avea dreptul la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului.


Potrivit art. 2 alin. (1) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor vor beneficia de aceste prevederi acele persoane care au realizat venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii 227/2015.

In cazul copilului cu handicap, mama va beneficia de o indemnizatie lunara si de 3 ani de concediu.

Iata o situatie prezentata pe PortalCodulMuncii.ro: "In cazul unui angajat cu contract de munca intocmit de catre o societate dintr-o tara membra UE, care are sediu permanent pe teritoriul Romaniei, poate beneficia de indemnizatie de crestere copil in Romania? Mentionez ca aici i se retin doar taxele salariale, contractul nefiind inregistrat in Revisal, societatea nerezidenta avand doar un sediu permanent in Romania, si prin urmare nu poate fi suspendat."

Asa cum am mentionat si mai sus, acea persoana a realizat venituri din salarii sau venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit in ultimii 2 ani anterior nasterii copilului timp de cel putin 12 luni vor beneficia de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului.

Desigur, si in acest caz discutam despre conditia suspendarii contractului individual de munca chiar daca contractul nu este inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL).

Asadar, raspunsul este da, persoana aflata in situatia de mai sus va beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului.


Sursa: PortalCodulMuncii



NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]