Potrivit art. 2 alin. (1) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor vor beneficia de aceste prevederi acele persoane care au realizat venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii 227/2015.
In cazul copilului cu handicap, mama va beneficia de o indemnizatie lunara si de 3 ani de concediu.
Iata o situatie prezentata pe PortalCodulMuncii.ro: "In cazul unui angajat cu contract de munca intocmit de catre o societate dintr-o tara membra UE, care are sediu permanent pe teritoriul Romaniei, poate beneficia de indemnizatie de crestere copil in Romania? Mentionez ca aici i se retin doar taxele salariale, contractul nefiind inregistrat in Revisal, societatea nerezidenta avand doar un sediu permanent in Romania, si prin urmare nu poate fi suspendat."
Asa cum am mentionat si mai sus, acea persoana a realizat venituri din salarii sau venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit in ultimii 2 ani anterior nasterii copilului timp de cel putin 12 luni vor beneficia de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului.
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Legis Plus Legislatia Muncii
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Desigur, si in acest caz discutam despre conditia suspendarii contractului individual de munca chiar daca contractul nu este inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL).
Asadar, raspunsul este da, persoana aflata in situatia de mai sus va beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului.
Sursa: PortalCodulMuncii