ReviSal-ul, vesnica problema! Stiti deja cum este reglementata Metodologia de intocmire si completare a REVISAL.
Dar acum nu mai este la fel de simplu! Fiindca trebuie sa tineti cont si de GDPR.
Mai mult ca oricand veti avea nevoie de informatii privind noul program REVISAL, fie ca va intereseaza stergerea unui salariat inregistrat eronat, adaosurile salariale si indemnizatiile, sau orice altceva va aduce neclaritati.
A aparut Ghidul Practic REVISAL actualizat in 25 mai conform noutatilor din Regulamentul pentru Protectia Datelor!
Aflati detalii si explicatii despre:
Rezolvati acum toate problemele aparute transmiterea datelor in ReviSal!
Ghidul de completare in ReviSal contine informatii cu privire la:
- Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal
- Cazurile in care este obligatorie desemnarea unui responsabil cu protectia datelor
- Cine poate indeplini functia de responsabil cu protectia datelor
- Sarcinile responsabilului cu protectia datelor s-au modificat termenele de transmitere a inregistrarilor.
Atentie! Completarea eronata a registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic sau a datelor de identificare a angajatorului da dreptul inspectoratului teritorial de munca de a refuza inregistrarea acestuia.
Iata doar cateva dintre problemele si intrebarile pe care le-am primit in ultimul timp pe adresa redactiei:
- A aparut H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor. Mai avem obligatia de a completa Revisal-ul in forma actuala?
- In ce registru se inregistreaza contractele individuale de munca conform H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor?
- Ce inseamna radierea unui contract individual de munca din Revisal si cum se opereaza?
- In situatia in care nu exista o corespondenta intre o ocupatie prevazuta in nomenclatorul COR din versiunea Revisal veche si cea curenta, cum se procedeaza?
- In cadrul societatii noastre un salariata fost desemnat administrator in baza unui contract de mandat. Cum procedam in acest caz in Revisal?
- Concediul de acomodare acordat in baza Legii nr. 273/2004 privind procedura adoptiei, precum si a altor acte normative se transmite in Revisal?
Cu siguranta aceste aspecte va produc si dvs. probleme. Dar cu ajutorul lucrarii
Ghid practic de completare in Revisal aflati imediat raspunsurile la acestea, dar si alte probleme cu care va confruntati in activitatea dvs.!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Retineri din salariu. Daune materiale. Temei incetare CIMIntrebare: Un conducator auto transport rutier de marfuri (cod COR 833201) a fost angajat in perioada 28.03.2025-09.05.2025 la o societate de transport international de marfuri. Incetarea a fost facuta cu art. 31 alin 3. Acest angajat a facut mai multe daune la firma pentru care a cursat (vagon, marfa, etc. - daune care depasesc 3.000 euro). Poate societatea noastra sa ii retinta angajatului din salariu si indemnizatia de detasare contravaloarea daunei? Am inteles ca ar fi legal in baza facturilor de dauna...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Conducator in domeniul SSM. StudiiIntrebare: Un angajat cu studii superioare economice - managment, in specializarea Management cu un curs finalizat de 240 h absolvit cu certificat de atestare a competentelor profesionale de Evaluator de risc si auditor in domeniul secritatii si sanatatii in munca, poate ocupa postul de conducere al activitatii de activitatii de SSM?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<