Camera Deputatilor a adoptat OUG nr. 55/2017, in acest fel indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor fiind plafonata la suma de 8500 de lei.
Guvernul a mai tinut sa precizeze ca alte state membre ale UE au programe similare, dar programele din Romania sunt mult mai "generoase".
Guvernul a adoptat, in data de 4 august, Ordonanta de Urgenta prin care indemnizatia de crestere a copilului este plafonata la suma de 8.500 lei, incepand cu luna septembrie. Plafonarea se va aplica inclusiv persoanelor care beneficiaza in acest moment de o indemnizatie aprobata.
Conform noii prevederi, indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se va stabili ca si pana acum, repectiv la 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni, din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, cu mentinerea cuantumului minim actual de 85 % din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata, insa cu limitarea la un nivel maxim de 8.500 lei.
Prin aceasta OUG, Executivul clarifica si unele aspecte ce tin de acordarea stimulentului de insertie, in special pentru persoanele care se intorc la activitatea profesionala cu cel putin 60 zile inainte de finalizarea perioadei de concediu pentru cresterea copilului, pentru a nu se mai crea interpretari diferite in aplicare la nivel national; clarificarile nu afecteaza stabilirea si plata stimulentului de insertie, aceasta realizandu-se ca si in prezent.
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat, vineri, ca in sedinta de Guvern va fi discutata si aprobata Ordonanta de Urgenta care prevede plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului la 8.500 lei.
Mod de calcul indemnizatie crestere copil 2017 - actualizare sept 2017
Conform art. 3 alin. (2) din OUG 111/2010 veniturile care se iau in considerare pentru stabilirea nivelului indemnizatiei pentru cresterea copilului reprezinta, dupa caz: suma incasata de persoana indreptatita, rezultata dupa aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul al impozitului determinate ca diferenta intre venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut a contributiilor obligatorii aferente unei luni si a deducerii personale acordate pentru luna respectiva si contributiile la fondurile de pensii facultative, precum si cotizatia sindicala platita in luna respectiva pentru veniturile din salarii, la locul unde se afla functia de baza...citeste mai multe despre indemnizatie crestere copil aici >>>