Eliberarea unei adeverinte de vechime in munca pentru un director general. Cine o va semna?

adeverinta vechime in muncaeliberare adeverinta vechimevechime in munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Este demn de mentionat inca de la inceput ca, competenta de semnare a anumitor documente emise de catre unitatea angajatoare ar trebui sa faca obiectul unei proceduri interne sau sa fie reflectata in cuprinsul fiselor de post, la capitolul limite de competente.


 
 
In acest sens, atunci cand un director se va pensiona cine ii va semna adeverinta, privind vechimea in munca? 


 
 
Iata un caz prezentat pe PortalCodulMuncii.ro: "Un salariat, director general la o SC urmeaza a se pensiona limita de varsta. In organigrama sunt doua funcii de conducere: director general si director economic. Mai sunt 3 membri ai consiliului de administratie, cei doi de mai sus si inca un membru cu functia de sef serv administrativ. Adeverinta privind vechimea in munca incepand cu data de 01.11.2011, cand s-au desfiintat cartile de munca, cine o semneaza?"


 
 
 In acest context si avand in vedere ca directorul general nu ar trebui sa se pensioneze, competenta de a semna o adeverinta de vechime ar putea fi delegata conducatorului compartimentului de resurse umane sau oricarei alte persoane cu functie de conducere care ar putea indeplini si semna in numele si pe seama directorului general.


 
Asadar, adeverinta de vechime ce va fi eliberata in vederea pensionarii persoanelor care ocupa functii de conducere in cadrul unitatii poate fi semnata de persoana careia ii este delegata in mod expres aceasta competenta, respectiv aceea de a semna acest tip de documente.


 
 
Vechimea in munca poate fi cumparata 

 
 
Odata cu promulgarea legii care prevede "cumpararea" efectiva a vechimii in munca, nu putini au fost cei care s-au intrebat, cum va functioneaza acest sistem si cine poate beneficia de prevederile acestei legi.


 
 
Ce trebuie sa stii despre cumpararea vechimii in munca:


 
 
- toate persoanele care nu au iesit inca la pensie si care au perioade in care nu au beneficiat de nicio asigurare in sistemul de pensii si care se incadreaza in intervalul de timp cuprins intre data incheierii contractului de asigurare sociala si ultimii 5 ani anteriori acestei date. Astfel, persoanele aflate in aceasta situata pot plati retroactiv contribuita la pensii


 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
adeverinta vechime in muncaeliberare adeverinta vechimevechime in munca

Data aparitiei: 21 Noiembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Eliberarea unei adeverinte de vechime in munca pentru un director general. Cine o va semna? Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]