Senatul a avizat negativ propunerea pentru reducerea saptamanii de munca la 4 zile

saptamana de muncazile de muncaore de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Codul Muncii ar putea fi modificat din nou, iar angajatii ar putea lucra doar patru zile pe saptamana, astfel incat sa aiba mai mult timp liber, dar si pentru cresterea profitului in domeniul turismului.

Aceasta este propunerea legislativa, care pare aproape ireala la prima vedere, a senatorului liberal Marius Nicoara, care modifica si completeaza articolele 112 si 113 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 72 din 5 februarie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Concret, senatorul propune ca angajatii sa lucreze cele 40 de ore pe saptamana in patru in loc de cinci zile. Astfel, salariatii ar veni la serviciu de luni pana joi si ar lucra zece ore zilnic, in loc de opt, iar weekend-ul ar avea trei zile.

In expunerea de motive, senatorul explica faptul ca astfel salariatii ar avea mai mult timp liber pentru a calatori, a se relaxa, a merge la cumparaturi, ceea ce duce atat la cresterea profitului in domeniul alimentatiei publice, serviciilor si turismului.

"Cei care au trei zile libere se duc in mini-vacante, la munte, la mare, la restaurante, in sali de jocuri... si se cheltuiesc bani. Multi considera ca in trei zile organismul uman se odihneste mult mai bine si poate sa reia o noua saptamana", spune Nicoara.

Proiectul legislativ a fost insa respins de Senat, dar se afla in dezbatere publica la Camera Deputatilor.

Patronatele din Romania se opun insa ideii programului de munca de 10 ore timp de patru zile pe saptamana.

"Cum se poate face si cat ar costa in plus, ca locuri de munca care trebuie sa acopere in activitatile care nu isi permit sa-si opreasca activitate? Masura este o inovatie, dar nu are niciun fundament. Deocamdata, problema pe care o avem in Romania este ca nu producem", spune Cristian Parvan, Secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania.


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Alexandra Ivan


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
saptamana de muncazile de muncaore de munca

Data aparitiei: 31 August 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Senatul a avizat negativ propunerea pentru reducerea saptamanii de munca la 4 zile Nota: 4 din 5 - 6 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]