Cum functioneaza comisia de cercetare disciplinara. Model decizie numire comisie

abatere disciplinaracomisie cercetare disciplinaramodel decizie numire comisie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In situatia in care angajatorul constata o abatere disciplinara din partea salariatului, are obligatia de a numi o comisie de cercetare disciplinara, care sa cerceteze cazul respectiv.

Activitatea comisiei de cercetare disciplinara trebuie sa respecte dispozitiile legale in vigoare, conform Codului Muncii, precum si prevederile Regulamentului intern si ale contractelor de munca clective aplicabile.

Comisia de cerceptare disciplinara raspunde de activitatea desfasurata.

Obligatiile, drepturile si modul in care aceasta isi va desfasura activitatea vor fi stabilite in contractul colectiv de munca sau in regulamentul intern.

Specialistii Portalcodulmuncii.ro recomanda numirea unei comisii de cercetare disciplinara pentru fiecare caz in parte. In functie de specificul fiecarui caz de abatere disciplinara, se va numi o comisie alcatuita din anumiti membri care pot fi obiectivi si care pot recomanda cea mai buna cale de actiune.

Asadar, comisia isi va desfasura activitatea dupa cum au stabilit partile in regulamentul intern pe o anumita perioada care nu poate depasi 6 luni.

Iata un model de decizie numire comisie de cercetare disciplinara

Model decizie numire comisie

Antet
Hotararea/Decizia nr. ____________
din data de ________________
Ca urmare a referatului/notei/adresei inregistrate cu nr. _____ de sesizare a conducerii __________, de catre ________, cu privire la savarsirea de catre salariatul/a ______________ a urmatoarei abateri disciplinare ___________________________________________________________________,
In temeiul dispozitiilor art. 251 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii si potrivit prevederilor Regulamentului intern al ______________;
Presedintele/Rectorul/Directorul General/Directorul ______________, numit prin _________________ nr. ____/____ a __________________;
DECIDE:
Art. 1. – (1) Se constituie comisia de cercetare disciplinara prealabila, cu urmatoarea componenta: Presedinte:       __________________, avand functia de __________________;
Membrii: __________________, avand functia de __________________;
__________________, avand functia de __________________.
(2) Din comisie va face parte fara drept de vot, in calitate de observator, si un reprezentant al organizatiei sindicale al carei membru este salariatul cercetat, si anume: ______________.
Art. 2. – (1) Se numesc ca membri de rezerva pentru membrii comisiei de cercetare disciplinara prealabila urmatorii:
a) pentru Presedinte: _______________, avand functia de _________;
b) pentru oricare dintre membrii comisiei de evaluare:
– __________________, avand functia de __________________;
– __________________, avand functia de __________________.
(2) Inlocuirea unui membru al comisiei de cercetare disciplinara prealabila cu un membru de rezerva se poate realiza numai daca persoana care urmeaza sa fie inlocuita nu are posibilitatea, din motive obiective, de a-si indeplini atributiile care rezulta din calitatea de membru al comisiei.
(3) In cazul aplicarii inlocuirii, calitatea de membru al comisiei de cercetare disciplinara prealabila este preluata de catre membrul de rezerva, care isi va exercita atributiile aferente pana la finalizarea procedurii de cercetare disciplinara.
Art. 3. – (1) Comisia de cercetare disciplinara prealabila isi va desfasura activitatea cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare (Legea nr. 53/2003 – Codul muncii), precum si a contractelor colective de munca aplicabile si Regulamentului intern, raspunzand pentru activitatea desfasurata.
(2) Comisia de cercetare disciplinara prealabila are drepturile si obligatiile stabilite de dispozitiile legale in vigoare, de contractele colective de munca aplicabile si de Regulamentul intern, precum si prin prezenta decizie (...)

....Continutul integral pe Portalcodulmuncii.ro

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
abatere disciplinaracomisie cercetare disciplinaramodel decizie numire comisie

Data aparitiei: 22 Iunie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum functioneaza comisia de cercetare disciplinara. Model decizie numire comisie Nota: 4.38 din 5 - 8 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]