Nou: Ghid de monitorizare a drepturilor copilului in Romania

09 Iulie 2012
09 Iulie 2012
ministerul munciidrepturile copiluluiconventieONU
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In aceasta perioada, Ministerul Muncii deruleaza proiectul "Intarirea capacitatii Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale de a asigura coordonarea procesului de implementare a Conventiei ONU pentru drepturile copilului in Romania" care, printre altele, vizeaza elaborarea unui Ghid de monitorizare a drepturilor copilului in Romania, ce va reprezenta un instrument de lucru deosebit de util pentru toti profesionistii din domeniu.

De asemenea, in cadrul proiectului prezentat vineri, 6 iulie, se urmareste formarea unui numar semnificativ de specialisti, reprezentanti ai unor institutii si autoritati de la nivel central si local care activeaza in acest domeniu.

Proiectul corespunde necesitatii indeplinirii de catre Romania, in calitate de stat semnatar al Conventiei ONU cu privire la drepturile copilului, a recomandarilor ce i-au fost formulate cu ocazia prezentarii in anul 2009 a raportului periodic privind stadiul implementarii prevederilor acestei Conventii, recomandari ce au vizat printre altele "continuarea si intensificarea eforturilor prin care sa se asigure ca toate prevederile Conventiei sunt larg cunoscute si intelese de catre adulti si copii" si "continuarea formarii corespunzatoare si sistematice a tuturor categoriilor profesionale ce lucreaza pentru si cu copii, in special a fortelor de aplicare a legii, profesorilor, personalului medical, asistentilor sociali, personalului din institutiile de ocrotire a copilului si mass-media".

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]