O vom plati luna de luna, chiar daca salariatul nu este mobilitat, adica isi desfasoara activitatea la locul sau de munca fix? In unele luni, salariatii sunt mobilitati in alta locatie. Ce facem cu lunile cand lucreaza la locul de munca fix?
Specialistii PortalCodulMuncii.ro precizeaza urmatoarele: "Conform art. 25 din Legea 53/2003 - Codul muncii , republicata, prin clauza de mobilitate partile in contractul individual de munca stabilesc ca, in considerarea specificului muncii, executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un loc stabil de munca. In acest caz salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura. Asa cum se poate observa norma este imperativa si pe cale de consecinta obligatorie.
Cuantumul prestatiilor suplimentare in bani sau modalitatile prestatiilor suplimentare in natura sunt specificate in contractul individual de munca."
Textul implica obligatia angajatorului de a specifica in contractul individual de munca cuantumul prestatiilor suplimentare in bani sau modalitatile prestatiilor suplimentare in natura in cazul in care partile stabilesc ca in considerarea specificului muncii, executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un loc stabil de munca.
"Asadar, mobilitatea implica stabilirea in contractul individual de munca a mai multor locuri de munca in care salariatul are obligatia sa isi desfasoare activitatea si implicit cuantumul prestatiilor suplimentare in bani sau modalitatile prestatiilor suplimentare in natura.
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
250 Modele Fise de Post
In consecinta, clauza de mobilitate din contractul individual de munca da dreptul salariatului la sporul de mobilitate permanent luna de luna, angajatorul nu poate renunta unilateral nici la clauza de mobilitate si nici la prestatiile suplimentare in bani sau in natura.", concluzioneaza specialistii PortalCodulMuncii.ro.