Sporul de mobilitatea implica plata luna de luna sau doar cand angajatul este mobilitat?

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
06 Noiembrie 2015
06 Noiembrie 2015
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
clauza de mobilitatecontractul individual de muncasporul de mobilitate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Daca avem salariati pe care i-am angajat cu incheierea unui contract individual de munca si am negociat si inserarea unei clauze de mobilitate, ce trebuie sa stim despre plata clauzei?

O vom plati luna de luna, chiar daca salariatul nu este mobilitat, adica isi desfasoara activitatea la locul sau de munca fix? In unele luni, salariatii sunt mobilitati in alta locatie. Ce facem cu lunile cand lucreaza la locul de munca fix?

Specialistii PortalCodulMuncii.ro precizeaza urmatoarele: "Conform art. 25 din Legea 53/2003 - Codul muncii , republicata, prin clauza de mobilitate partile in contractul individual de munca stabilesc ca, in considerarea specificului muncii, executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un loc stabil de munca. In acest caz salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura. Asa cum se poate observa norma este imperativa si pe cale de consecinta obligatorie.
Cuantumul prestatiilor suplimentare in bani sau modalitatile prestatiilor suplimentare in natura sunt specificate in contractul individual de munca."

Textul implica obligatia angajatorului de a specifica in contractul individual de munca cuantumul prestatiilor suplimentare in bani sau modalitatile prestatiilor suplimentare in natura in cazul in care partile stabilesc ca in considerarea specificului muncii, executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un loc stabil de munca.

"Asadar, mobilitatea implica stabilirea in contractul individual de munca a mai multor locuri de munca in care salariatul are obligatia sa isi desfasoare activitatea si implicit cuantumul prestatiilor suplimentare in bani sau modalitatile prestatiilor suplimentare in natura.

In consecinta, clauza de mobilitate din contractul individual de munca da dreptul salariatului la sporul de mobilitate permanent luna de luna, angajatorul nu poate renunta unilateral nici la clauza de mobilitate si nici la prestatiile suplimentare in bani sau in natura.", concluzioneaza specialistii PortalCodulMuncii.ro.


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]