Sporul de mobilitate si activitatea temporara prestata in alt stat membru UE. Cum se inregistreaza in REVISAL

Isabela Alexe
Isabela Alexe
20 Ianuarie 2017
20 Ianuarie 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
spor de mobilitaterevisal 2017clauza de mobilitate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Prin clauza de mobilitate partile in contractul individual de munca stabilesc ca, in considerarea specificului muncii, executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un loc stabil de munca. In acest caz salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura, conform art. 25 alin. (1) din Codul muncii.

Alin. (2) al aceluiasi articol stabileste ca, cuantumul prestatiilor suplimentare in bani sau modalitatile prestatiilor suplimentare in natura sunt specificate in contractul individual de munca.


Vom analiza o serie de intrebari din cadrul PortalCodulMuncii.ro: "Pentru deplasarea in strainate a angajitilor pentru montaj, sporul de mobilitate poate fi acordat mai mare decat salariul de incadrare, de asemenea daca se inregistreaza in REVISAL? Prin codul CAEN societatea are dreptul de montaj la beneficiar, respectiv Austria, Germania o saptamana, maximum doua pe luna. Autoritatiile din tarile respective solicita pe aceasta perioada acordarea salariului minim brut din tara unde se efectueaza montajul. Cum putem acorda acest salariu?"


Cuantumul prestatiilor in cazul mobilitatii sunt specificate in contractul de munca fara a stabili limite minime sau maxime. Prin urmare, cuantumul prestatiilor poate depasi cuantumul salariului de baza.

Prestatiile suplimentare acordate pentru mobilitate nu se inregistreaza in REVISAL intrucat nu reprezinta sporuri.

IMPORTANT! Prestatiile suplimentare acordate pentru mobilitate nu reprezinta salariu de baza si nici sporuri.
In contractual individual de munca, prestatiile in bani acordate pentru mobilitate se inregistreaza la lit. J pct. 1 b indice 1.

In ceea ce priveste acordarea salariului minim din Austria si Germania, in contractul individual de munca se poate stabili  faptul ca, pentru munca prestata pe teritoriul altor state membre UE salariatului i se va acorda un adaos care sa acopere salariul minim din statul respectiv.


Sursa: PortalCodulMuncii





 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]