Motivul 1: Puteti salva viata unui angajat care sufera un accident de munca!
Motivul 2: Evitati o amenda de 6.000 de lei (lipsa trusei de prim ajutor este sanctionata drastic de catre inspectorii ITM veniti in control)
Adevarul este ca nimeni nu se joaca cu vietile angajatilor. Si cine indrazneste, va fi sanctionat conform legii.
Pentru toti ceilalti angajatori responsabili, lucrurile sunt deosebit de clare. Avem nevoie de trusa omologata conform Ordinului 427/2002.
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Codul muncii si Legea Dialogului Social
Conditii prevazute de Ordinul 427/2002:
1) Trusa sanitara se compune dintr-o cutie din material plastic, cu colturi si muchii rotunjite, in care sunt depozitate instrumente si materiale sanitare, medicamente si materiale diverse.
2) Cutia trusei sanitare trebuie sa fie rigida, realizata din material plastic rezistent, cu marginile si colturile rotunjite. Ea trebuie:
a) sa asigure etanseitatea corespunzatoare pentru protejarea continutului fata de praf si umezeala printr-un sistem de inchidere ferm;
b) sa fie inscriptionata, vizibil de la o distanta de minimum 5 m, cu denumirea produsului si a furnizorului sau, dupa caz, a producatorului;
c) sa permita vizualizarea continutului sau sa aiba inscriptionata lista continutului;
d) sa fie dimensionata si compartimentata corespunzator, in vederea depozitarii si asigurarii integritatii componentelor.
3) Cat priveste continutul, sunt nu mai putin de 29 de articole obligatorii (!), a caror calitate trebuie verificata si certificata in conformitate cu prevederile in vigoare privind evaluarea conformitatii de catre organele abilitate ale Ministerului Sanatatii si Familiei.
Ce contine trusa sanitara de prim ajutor si de unde le puteti achizitiona pe cele valide >>>