Care este numarul necesar de truse sanitare de prim ajutor pe care trebuie sa-l detina o companie?

Mara Dobrin
Mara Dobrin
05 Octombrie 2016
05 Octombrie 2016
Mara Dobrin
Mara Dobrin
trusa sanitaraprim ajutor la muncaamenzi trusa sanitara
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Orice firma are obligatia de a avea trusa sanitara de prim ajutor, iar daca nu respecta legislatia in vigoare angajatorii risca amenzii de pana la 6000 de lei.

Trusa sanitara de prim-ajutor, omologata si completa trebuie sa respecte toate cerintele Ordinului 427/2002.

De asemenea, conform Art.10 alin.(1) din Legea nr. 319/2006 orice angajator este obligat sa aiba o trusa perfect functionala si completa si trebuie sa ia toate masurile privind acordarea primului ajutor, in caz de nevoie.

Totusi, atunci cand o companie are un numar mai mare de angajati, se ridica urmatoareale intrebari: mai este suficienta existenta unei singure truse medicale de prim ajutor? Ar fi aceasta suficienta in cazul producerii unui accident, etc?

Conform Anexei 2 a Ordinului nr. 427 din 14 iunie 2012 pentru aprobarea componentei trusei sanitare si a baremului de materiale ce intra in dotarea de prim ajutor fara cadre medicale, acestea vor fi distribuite astfel:


1. In cazul activitatilor industriale si de prestari servicii, activitati de comert, piete agroalimentare, in sectii de activitate cu mai mult de 5 persoane, una la cel mult 25 de persoane.

2. In cazul activitatilor proiectare-cercetare cel putin o trusa la 25 de angajati; activitatile de invatamant, gradinite, scoli, alte institutii de invatamant care nu dispun de cabinet medical propriu - cel putin una la 50 de elevi.

3. In cazul activitatilor culturale si recreative: sali de spectacole, sali de sport sau de intretinere fizica, altele decat cele din institutiile de invatamant, baruri, restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, unitati agroturistice - una la cel putin 100 de locuri.

Astfel, un angajator ar trebui sa tina cont de domeniul sa de activitate atunci cand vine vorba de numarul de truse sanitare de prim ajutor pe care este obligat prin lege sa le detina.

Pentru a citi un caz concret si a afla mai multe detalii acceseaza PortalSSM.


Sursa: PortalSSM




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]