Trusa sanitara de prim-ajutor, omologata si completa trebuie sa respecte toate cerintele Ordinului 427/2002.
De asemenea, conform Art.10 alin.(1) din Legea nr. 319/2006 orice angajator este obligat sa aiba o trusa perfect functionala si completa si trebuie sa ia toate masurile privind acordarea primului ajutor, in caz de nevoie.
Totusi, atunci cand o companie are un numar mai mare de angajati, se ridica urmatoareale intrebari: mai este suficienta existenta unei singure truse medicale de prim ajutor? Ar fi aceasta suficienta in cazul producerii unui accident, etc?
Conform Anexei 2 a Ordinului nr. 427 din 14 iunie 2012 pentru aprobarea componentei trusei sanitare si a baremului de materiale ce intra in dotarea de prim ajutor fara cadre medicale, acestea vor fi distribuite astfel:
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
1. In cazul activitatilor industriale si de prestari servicii, activitati de comert, piete agroalimentare, in sectii de activitate cu mai mult de 5 persoane, una la cel mult 25 de persoane.
2. In cazul activitatilor proiectare-cercetare cel putin o trusa la 25 de angajati; activitatile de invatamant, gradinite, scoli, alte institutii de invatamant care nu dispun de cabinet medical propriu - cel putin una la 50 de elevi.
3. In cazul activitatilor culturale si recreative: sali de spectacole, sali de sport sau de intretinere fizica, altele decat cele din institutiile de invatamant, baruri, restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, unitati agroturistice - una la cel putin 100 de locuri.
Astfel, un angajator ar trebui sa tina cont de domeniul sa de activitate atunci cand vine vorba de numarul de truse sanitare de prim ajutor pe care este obligat prin lege sa le detina.
Pentru a citi un caz concret si a afla mai multe detalii acceseaza PortalSSM.
Sursa: PortalSSM