Va amintim care sunt conditiile prevazute de Ordinul 427/2002, cu privire la trusele de prim ajutor:
1) Trusa sanitara se compune dintr-o cutie din material plastic, cu colturi si muchii rotunjite, in care sunt depozitate instrumente si materiale sanitare, medicamente si materiale diverse.
Detalii mai multe aici >>>
2) Cutia trusei sanitare trebuie sa fie rigida, realizata din material plastic rezistent, cu marginile si colturile rotunjite. Ea trebuie:
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Portal Codul Muncii
a) sa asigure etanseitatea corespunzatoare pentru protejarea continutului fata de praf si umezeala printr-un sistem de inchidere ferm;
b) sa fie inscriptionata, vizibil de la o distanta de minimum 5 m, cu denumirea produsului si a furnizorului sau, dupa caz, a producatorului;
c) sa permita vizualizarea continutului sau sa aiba inscriptionata lista continutului;
d) sa fie dimensionata si compartimentata corespunzator, in vederea depozitarii si asigurarii integritatii componentelor.
3) Cat priveste continutul, sunt nu mai putin de 29 de articole obligatorii (!), a caror calitate trebuie verificata si certificata in conformitate cu prevederile in vigoare privind evaluarea conformitatii de catre organele abilitate ale Ministerului Sanatatii si Familiei.
Detalii mai multe aici >>>
"O dotare atat de importanta, cum este trusa de prim ajutor, nu avea cum sa fie trecuta cu vederea de Legea nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca.
Astfel, art.10 alin.(1) din Legea 319/2006 va obliga sa luati “toate masurile necesare pentru acordarea primului ajutor”, ceea ce inseamna, evident, ca trebuie sa aveti permanent in firma si o trusa sanitara de prim ajutor, omologata si perfect functionala.
Iar art.39 alin.(6) din aceeasi lege precizeaza ca incalcarea respectivei dispozitii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 la 6.000 de lei.", precizeaza specialistii din domeniu.
Detalii mai multe aici >>>