Avem o vorba intre HR-isti si practicieni in dreptul muncii: Totul pana la trusa...
Puteti sa nu cumparati intr-un an de zile nimic pentru birou, dar sa nu faceti rabat de la trusele sanitare de prim ajutor.
Ele pot face diferenta atunci cand un angajat se accidenteaza.
"Trusa sanitara de prim ajutor intra in sfera activitatilor de prevenire a accidentelor de munca, un domeniu cu care ITM-ul nu se joaca! Controalele privind existenta trusei sunt o certitudine, iar amenda de 6.000 de lei pentru lipsa ei chiar se aplica!
Cautati pe Internet orice raport de activitate al unui Inspectorat Teritorial de Munca din tara si veti vedea acolo ca, invariabil, au fost cazuri in care s-au aplicat amenzi la nivelul maxim pentru lipsa trusei sanitare.", ne spun profesionistii din domeniu.
Legis Plus Legislatia Muncii
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Truse sanitare omologate aici >>>
(Siguranta ca nu sunt contrafacute, oferita special de Rentrop&Straton).
Conditii prevazute de Ordinul 472/2002:
1) Trusa sanitara se compune dintr-o cutie din material plastic, cu colturi si muchii rotunjite, in care sunt depozitate instrumente si materiale sanitare, medicamente si materiale diverse.
2) Cutia trusei sanitare trebuie sa fie rigida, realizata din material plastic rezistent, cu marginile si colturile rotunjite. Ea trebuie:
a) sa asigure etanseitatea corespunzatoare pentru protejarea continutului fata de praf si umezeala printr-un sistem de inchidere ferm;
b) sa fie inscriptionata, vizibil de la o distanta de minimum 5 m, cu denumirea produsului si a furnizorului sau, dupa caz, a producatorului;
c) sa permita vizualizarea continutului sau sa aiba inscriptionata lista continutului;
d) sa fie dimensionata si compartimentata corespunzator, in vederea depozitarii si asigurarii integritatii componentelor.
3) Cat priveste continutul, sunt nu mai putin de 29 de articole obligatorii (!), a caror calitate trebuie verificata si certificata in conformitate cu prevederile in vigoare privind evaluarea conformitatii de catre organele abilitate ale Ministerului Sanatatii si Familiei.
Mai multe informatii despre trusa sanitara aici >>>