Pentru a rezolva aceasta situatie, privim catre aspectele punctate in OUG nr. 111 din 2010.
Calcul indemnizatie crestere copil 2015
Acte indemnizatie crestere copil
Asa cum prevad dispozitiilor art. 25 alin. (2) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor (CCC), este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
250 Modele Fise de Post
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu crestere copil in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
Alin. (3) din acelasi articol prevede ca interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate, iar alin. (4) mentioneaza ca prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
In perioada de 6 luni de la revenirea definitiva a salariatului la locul de munca aceasta nu poate fi concediat.
Nu poate fi concediat salariatul decat dupa 6 luni de la revenirea din CIC potrivit dispozitiilor legale mai sus citate, cu exceptia faptului in care societatea se afla in reorganizare judiciara sau faliment cand obligatorie ramane numai perioada de preaviz.
Dispozitiile OUG 111/2010 sunt aplicabile atat salariatei cat si salariatului, in egala masura.
Sursa: PortalCodulMuncii.ro