Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
Contractul individual de munca se suspenda de drept in situatia concediului de maternitate (art. 50 lit. a) din Codul muncii sau a concediului pentru incapacitate temporara de munca (art. 50 lit. b) din Codul muncii
republicat).
In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Asadar, in perioada in care contractul de munca este suspendat pentru concediu pentru incapacitate temporara de munca sau concediu de maternitate, toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca se suspenda, neputandu-se efectua modificari ale contractului cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
In concluzie, in cele doua situatii veti putea majora salariul la incetarea suspendarii contractelor respectiv la revenirea din concediu medical sau la epuizarea concediului de maternitate daca salariata nu intra direct in concediu crestere copil.
Analiza realizata de specialistii PortalCodulMuncii.ro