Ilegal: Nu putem interzice negativitatea si barfa in randul salariatilor!

16 Mai 2014
16 Mai 2014
resurse umanemanagement resurse umane
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Barfa si negativitatea reprezinta doua dintre cele mai puternice forme de distrugere lenta si sigura a productivitatii si eficientei in munca.

Barfa da nastere celor mai multe conflicte si nemultumiri la locul de munca, in randul colegilor, intre colegi sau intre colegi si superiori.

Conform unei decizii recent adoptate de National Labor Relations Board (NLRP) din SUA, cu toate ca se iau in considerare bunele intentii, unele politici care vizeaza imbunatatirea moralului angajatilor si serviciilor pentru clienti, se dovedesc a fi ilegale!

Astfel, in cauza Hills si Dales General Hospital, NLRP a decis ca este ilegal sa se solicite angajatilor sa reprezinte societatea intr-un "mod pozitiv si profesional" si sa evite comentariile negative. Astfel, daca se interzic aceste actiuni, s-ar incalca sectiunea 7 din National Labor Relations Act.

In aceasta speta, amintita pe CostelGilca.ro, cu sursa JDSUPRA Business Advisor, angajatul a acuzat faptul ca un limbaj (angajatii vor "reprezenta [angajatorul] in comunitate intr-un mod pozitiv si profesional") incalca drepturile angajatilor in conformitate cu National Labor Relations Act.

NLRP a subliniat faptul ca angajatorii pot cere angajatilor sa "reprezinte societatea intr-un mod pozitiv si etic", dar este ilegal sa le ceara sa actioneze "intr-un mod pozitiv si profesional". NLRB a explicat faptul ca prin combinarea termenilor "pozitiv" si etic", domeniul de aplicare este mult mai restrans decat atunci cand se combina "pozitiv" cu "profesional". In aceasta ultima situatie, se discuta despre "un concept larg si flexibil, care se aplica la comportamentul angajatilor".

sursa: JDSUPRA Business Advisor
             CostelGilca.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]