SSM: Atentie la criteriile de acordare a alimentatiei de protectie conform Legii 319/2006

13 Mai 2014
13 Mai 2014
ssmprotectia munciialimentatie de protectie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


 Potrivit art. 14 din Legea nr. 319 a securitatii si sanatatii in munca, angajatorul are obligatia de a acorda gratuit alimentatie de protectie persoanelor care lucreaza in conditii de munca ce impun acest lucru. Alementatia de protectie se stabileste prin contractul colectiv de munca si/sau contractul individual de munca.
 
Legea nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca nu mai prevede nici principii care stau la baza acordarii alimentatiei de protectie, nici criterii pentru alegerea alimentelor care vor fi oferite ca supliment alimentar, asa cum se intampla in vechile reglementari din acest domeniu, respectiv in NGPM din 2002 (art. 156 si 157).
 
Angajatorul va decide asupra masurilor de protectie care trebuie luate, deci si asupra acordarii alimentatiei de protectie, dupa caz, in baza evaluarii riscurilor pentru securitatea si sanatatea in munca, inclusiv pentru acele grupuri sensibile la riscuri specifice.
 
Potrivit art. 46 alin. 2 din HG nr. 1425/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a Legii nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca, cu completarile si modificarile ulterioare, in urma evaluarii riscurilor pentru fiecare loc de munca/post de lucru se stabilesc masuri de prevenire si protectie, de natura tehnica, organizatorica, igienico-sanitara si de alta natura, necesare pentru asigurarea securitatii si sanatatii lucratorilor.


sursa: www.portalssm.ro


NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]