a)inregistrarea evenimentelor medicale care s-au petrecut in intervalul de la examenul medical in vederea angajarii sau de la ultimul examen medical periodic pana in momentul examenului medical respectiv;
b)examenul clinic general, conform dosarului medical prevazut in anexa nr. 4;
c)examenele clinice si paraclinice, conform modelului de fisa prevazut in anexa nr. 1 si examenului indicat de catre medicul specialist de medicina muncii;
d)inregistrarea rezultatelor in dosarul medical prevazut in anexa nr. 4;
e)finalizarea concluziei prin completarea fisei de aptitudine, conform modelului prevazut in anexa nr. 5, de catre medicul specialist de medicina muncii, in doua exemplare, unul pentru angajator si celalalt pentru lucrator.
Portal Codul Muncii
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
f)la indicatia medicului de medicina muncii, pentru stabilirea incompatibilitatilor medicale cu riscurile profesionale evaluate, examenul medical periodic poate cuprinde investigatii si/sau examene medicale de specialitate suplimentare celor prevazute in anexa nr. 1.
Conform art. 25 al aceluiasi act normativ, medicul de medicina muncii are dreptul sa efectueze examen medical la reluarea activitatii sau oricand considera acest lucru ca fiind necesar.
Mai mult, conform art. 9 alin. (2) din HG 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, in vederea stabilirii aptitudinii in munca, medicul specialist de medicina muncii poate sa ceara efectuarea unor investigatii complementare, alaturi de examene medicale de specialitate.
Investigatiile si examenele medicale prevazute la art. 8 sunt: examenul medical la angajarea in munca, de adaptare, periodic, la reluarea activitatii, supraveghere speciala, informeaza PortalCodulMuncii.ro.