Daca pentru unii dintre noi, o camera de dormit la locul de munca pare de domeniul imposibilului, exista nenumarate companii care asigura angajatilor astfel de camere de odihna.
Firmele americane pierd anual 63 miliarde de dolari din cauza unei productivitati scazute in randul salariatilor. Un studiu facut asupra impactului lipsei de somn a dus la concluzia ca, din cauza efectelor pe care le are asupra modului in care sunt luate deciziile si asupra functiilor cognitive, privarea de somn deschide usa catre comportamente lipsite de etica.
Din fericire, multi angajatori invata sa aprecieze la adevarata sa importanta faptul ca sanatatea angajatilor este direct legata de "sanatatea profitabilitatii" si, de asemenea, iau masuri concrete pentru a schimba situatia. Un astfel de exemplu este redactia Huffington Post, care a creat camere speciale de dormit pentru angajati, unde acestia se pot odihni pentru a-si reface fortele.
"La biroul redactiei Huffington Post din New York, noi am infiintat doua camere de dormit, in care angajatii se pot retrage ca sa traga un pui de somn. La inceput, reporterii, editori si inginerii nostri au ezitat sa le foloseasca, de teama ca oamenii vor crede ca se eschiveaza ca sa nu-si faca treaba.
Dar faptul ca acum locurile din camerele noastre de dormit sunt mereu complet rezervate este un semn al vremii de tranzitie in care traim. Trebuie sa schimbam cultura de la locul de munca, astfel incat sa nu-i mai stigmatizam pe cei care trag un pui de somn ca sa-si refaca puterea de munca, ci pe oamenii care "umbla prin birouri" storsi si epuizati", explica Arianna Huffington, cea care detine institutia de presa Huffington Post.
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Sursa: costelgilca.ro