legislatiamuncii.ro
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Bugetari. Intra in baza de calcul a concediului de odihna sporul pentru conditii de munca?

27 Septembrie 2013
27 Septembrie 2013
Formulare si Adeverinteindemnizatiesporul conditii de muncaOG 10/2008bugetarconcediu de odihna
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Potrivit prevederilor art.23 alin. (1) din OG 10/2008 personalul contractual din sectorul bugetar are dreptul in fiecare an calendaristic la un concediu de odihna si la alte concedii, in conditiile legii.

Durata minima a concediului de odihna este de 21 de zile lucratoare pe an. La determinarea indemnizatiei de concediu de odihna se vor lua in calcul, pe langa salariul de baza, si sporurile de care beneficiaza, potrivit legii.

Asadar, fata de cele mentionate anterior apreciem ca indemnizatia de concediu de odihna trebuie determinata in conformitate cu prevederile art. 23 din OG 10/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, la stabilirea acesteia luandu-se in calcul, pe langa salariul de baza, si sporurile de care beneficiaza salariatul in cauza, potrivit legii. Aceasta sintagma, apreciem ca include si sporul pentru conditii de munca.

In acest sens, sunt si prevederile Legii 63/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, conform carora plata concediului de odihna pentru personalul didactic si didactic auxiliar se realizeaza conform art. 23 din OG 10/2008, cu modificarile si completarile ulterioare.

In concluzie, apreciem ca, atat pentru personalul didactic auxiliar, cat si pentru personalul nedidactic din sectorul bugetar, la determinarea indemnizatiei de concediu de odihna se vor lua in calcul, potrivit prevederilor legale mentionate, si sporurile de care beneficiaza acestia, inclusiv sporul pentru conditii de munca.


NOUTATI din Legislatia muncii

REGES-ONLINE: Ce trebuie sa faceti pana pe 30 septembrie 2025?


 Conform reglementarilor, angajatorii au doua obligatii esentiale:

1. Inregistrarea in platforma REGES-ONLINE
2. Completarea si transmiterea tuturor datelor pentru contractele active de munca care nu sunt deja inregistrate in sistemul anterior

Incepeti acum tranzitia catre REGES-ONLINE cu ajutorul
Ghidului practic de operare in ReviSal (Reges)

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT
REGES ONLINE: H.G. nr. 295/2025 si exemple practice

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“REGES ONLINE: H.G. nr. 295/2025 si exemple practice”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"REGES ONLINE: H.G. nr. 295/2025 si exemple practice"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]