Administrarea sistemului de salarizare

04 Aprilie 2012
04 Aprilie 2012
salarizareconfidentialitate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un sistem de salarizare care recunoaste corect contributiile posturilor si ale titularilor lor si care prezinta competitivitate in raport cu firme similare poate totusi esua, daca este administrat defectuos.

Administrarea salarizarii include:

Controlul costurilor salarizarii


Din dorinta de a fi competitivi din punctul de vedere al salariilor oferite sau pentru a retine cu orice pret un angajat sau altul in firma, costurile salariale sunt sporite, uneori, peste posibilitatile financiare ale firmei. Politica de salarizare nu trebuie, desigur, sa afecteze abilitatea organizatiei de a atrage personal din afara, dar o bugetare prudenta este de dorit pentru a nu afecta intreaga activitate.

Asadar, atentie! Asigurati-va ca sunteti permanent informat despre:
- alocarea cresterilor salariale si a bonusurilor (cand si cine beneficiaza, criteriile pe baza carora se acorda, cuantumul lor, timpul scurs de la ultima crestere de salariu);
- problemele administrative (calcularea salariilor, a orelor suplimentare si a taxelor aferente; plata concediilor, rambursarea unor cheltuieli de transport sau salarizare);
- deciziile de salarizare si orice alte aspecte privind salarizarea (salariu confidential sau nu, de exemplu).

Salarii confidentiale

Unele organizatii au stabilit o politica de confidentialitate a salariului, din dorinta de a evita eventuale nemultumiri ce pot rezulta din cunoasterea reciproca a salariilor primite. În plus, pentru multi angajati (mai ales pentru cei foarte merituosi) este confortabil sa stie ca problema salariului este strict personala.

Practica salariului confidential nu elimina insa compararea de catre angajati a salariilor oferite. De obicei, sunt supraestimate salariile colegilor si subestimate cele ale superiorilor. Ambele situatii creeaza motive de insatisfactie si indoieli privind corelatia dintre activitate (performanta) si plata.

O solutie de compromis este sa dezvaluiti intervalul de salariu (salariu minim si maxim) pentru fie care post din firma. Astfel sunt facute publice salariile posibile (cuprinse in acel interval) fara a preciza cu exactitate cat primeste fiecare.

NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]