Vesti bune pentru angajatori si manageri HR, in contextul in care un nou instrument pentru actualizarea ocupatiilor din Romania a fost lansat.
Concret, Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului si Solidaritatii Sociale a simplificat procedura pentru actualizarea Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) in acord cu dinamica mare de pe piata fortei de munca, dar si cu necesitatile angajatorilor.
De acum cererile pentru actualizarea ocupatiilor pot fi depuse mai simplu, prin intermediul unei platforme digitale.
Actualizarea ocupatiilor din Romania - cum se va face?
Noul instrument face parte din proiectul „Zero birocratie”, implementat de Secretariatul General al Guvernului. Aceasta simplifica procesul pentru utilizatori, reducand sarcinile administrative. Acum, atat angajatii, cat si angajatorii pot analiza rapid si direct clasificarea ocupatiilor.
Totodata, documentele pot fi depuse prin trei modalitati:
- prin intermediul unei platforme digitale, disponibila la adresa: https://cor.mmuncii.ro/login
- in format electronic, cu semnatura electronica calificata;
- in format letric;

Concedierea perfect legala

Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic

Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Actualizarea COR se poate face la solicitarea utilizatorilor, respectiv: organele administratiei publice centrale si locale, unitatile bugetare, operatorii economici, indiferent de forma de proprietate, organizatiile patronale, sindicale, profesionale si politice, fundatiile, asociatiile, persoanele fizice si juridice.
De asemenea, la adresa https://cor.mmuncii.ro/public-nom poate fi vizualizata ultima forma a codului COR aprobata, ce poate fi preluata in mod automat si in alte sisteme informatice.
Initiativa contribuie la modernizarea si optimizarea proceselor pentru mediul de afaceri si cetateni.
Actualizarea COR se realizeaza potrivit modificarilor care se produc in economia nationala, precum si in legislatia specifica domeniilor de activitate si este deosebit de importanta in implementarea dispozitiilor Legii nr. 53/2003 – Codul Muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, deoarece un element de baza al contractului individual de munca este ocupatia conform Clasificarii ocupatiilor din Romania.
Clasificarea ocupatiilor din Romania se imbogateste cu noi ocupatii in fiecare an atingand o medie de 90 de noi ocupatii pe an de la aparitia Ordinului nr. 1.832/856/2011 si pana in prezent atingand un numar de 849 noi modificari.
Sfatul nostru este sa evitati amenzi usturatoare si sa folositi cat mai rapid Noul COR!
De aceea va oferim lucrarea Noua clasificare a Ocupatiilor din Romania
Aici veti regasi TOATE codurile corecte si in vigoare si, mult mai important, Usor de Gasit. Practic, tot ce trebuie sa faceti este sa consultati cuprinsul lucrarii si sa identificati pagina la care veti regasi orice informatie va intereseaza, detalii AICI >>>