Premierul Victor Ponta a declarat marti ca impozitarea diferentiata a veniturilor (cu cote de 8%, 12% si 16%) nu va fi probabil introdusa in acest an, dar principiul conform caruia taxarea trebuie sa fie mai redusa pentru unele categorii sociale va fi avut in vedere in continuare.
"Nu pentru 2013, dar era vorba de un principiu care a constituit cel mai dificil compromis intre PSD si PNL. Liberalii au spus sa pastram un nivel scazut de taxare, acel 16%, iar noi, social-democratii, am spus: nicaieri in lume - se mai intampla in Rusia si in Bulgaria, e adevarat - dar nicaieri in lumea civilizata oamenii nu platesc exact acelasi impozit si cand au o suta de lei, si cand au un milion. A fost un compromis care eu cred ca este corect si util. In 2013 probabil ca nu vom reusi sa ne ducem la 12% si 8%, insa cele doua principii, acela ca in Romania nu mergem cu o taxare foarte ridicata, dar ca exista categorii sociale fata de care taxarea trebuie sa fie mai redusa decat pentru marea masa a cetatenilor, amandoua sunt principii moderne", a afirmat Ponta.
Potrivit programului de guvernare Ponta II, "in orizontul 2013-2016" TVA va reveni la nivelul de 19%, taxele parafiscale se vor reduce la jumatate, iar "pe parcursul mandatului" va fi introdus impozitul diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale: cote de 8%, 12% si 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit.
![Legislatia Muncii](https://legislatiamuncii.manager.ro/images/autori/legislatia-muncii.jpg)
de
Legislatia MunciiRedactia Legislatia Muncii este formata dintr-o echipa de profesionisti cu experienta in domeniul relatiilor de munca si in toate aspectele care tin de modificarile legislative, spetele din practica de zi cu zi si consultanta specializata in acest sens.
Colectivul redactiei este format din oameni pasionati care muncesc necontenit pentru a va aduce informatii proaspete si actualizate in fiecare zi!
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
impozitare diferentiataTVA2013impozit pe venit
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ajutorul pentru nastere si contributia la pensia facultativa in perioada CCCIntrebare: Societate comerciala A din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va intra in...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Locul de munca la sediul clientuluiIntrebare: Avem un angajator fara punct de lucru ce are salariati care lucreaza la sediul clientului sau la mai multu clienti diferiti pe parcursul unei luni. In cazul acesta, toti salariatii ce nu lucreaza la sediul angajatorului trebuie sa beneficieze de spor de mobilitate sau doar cei ce lucreaza la clienti clienti diferiti? Asteptam raspunssul dumneavoastra.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<