Reducerea CAS cu 5% pentru a creste salariile - o propunere neserioasa

Mara Dobrin
Mara Dobrin
19 Aprilie 2022
19 Aprilie 2022
Mara Dobrin
Mara Dobrin
reducere cascrestere salarii reducere cassalarii agricultura
Reducerea CAS cu 5% pentru a creste salariile - o propunere neserioasa
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), critica propunerea lui Florin Citu, privind reducerea CAS cu 5%, propunere care a venit inca de anul trecut.
 
Concret, presedintele PNL Florin Citu considera ca scaderea contributiilor pentru CAS ar putea conduce la o majorare a salariilor romanilor.
 
Cu alte cuvinte, in loc de contributia de 25% alocata in acest moment catre CAS, romanii ar putea plati doar 20% din venit catre contributiile de asigurari sociale.
 
Recent, Jianu a declarat ca aceasta propunere "este neserioasa, ne amageste", domnia sa amintindu-si de discutiile in jurul salariului minim lansate inca din 2021.
 
"Anul trecut, la sfarsitul anului, am negociat cu domnul Citu, in calitate de prim-ministru, salariul minim pe economie. Propunerea noastra a fost de a mari cu 200 de lei, dar toti banii sa ajunga la oameni. Domnul Citu a spus: Nu, marim cu 250 lei salariul minim acum si o sa venim cu o reforma fiscala. I-am zis: Domnu Citu, daca tot suntem aici, de ce venim cu o reforma fiscala mai incolo? De marit salariul minim, il marim acum, jumatate din bani mergand la stat. Statul castiga dintr-un condei 5-6 miliarde lei, dar cu reforma fiscala veniti mai incolo", a declarat Jianu,  presedintele CNIPMMR, potrivit hotnews.ro.
 
Presedintele CNIPMMR a vorbit si despre marirea salariului minim cu 200 lei, considerand ca acesti bani ar trebui sa mearga direct la salariati, fara ca acestia sa fie impozitati.
 
„In doua etape sa ajungi la 3.000 de lei la fel ca in constructii si agricultura, adica o schimbare a fiscalitatii pe munca in esenta. Ajung mai multi bani la oameni si statul stie de la inceput pe ce anume se bazeaza”, a concluzionat Jianu.
 
Va reamintim ca cresterea salariilor si pensiilor din Romania este unul dintre cele mai discutate subiecte, atunci cand vine vorba despre legislatia muncii. Dar ce este de facut pentru ca aceste majorari sa devina realitate, astfel incat salariatii romani sa poata beneficia de mai multi bani?
 
Iata ce propunea Florin Citu, inca de anul trecut, citeste aici >>>
 
NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]