Noi reguli pe piata muncii in domeniul digital. Planul pentru 2013-2014

piata digitaladrepturi de autorcrearea locurilor de muncaPIBinvestitii IT
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Comisia Europeana a adoptat pe 18 decembrie o serie de sapte noi prioritati pentru economia si societatea digitala. Rata de crestere inregistrata de economia digitala este de sapte ori mai mare fata de cea pentru restul economiei, insa acest potential este in prezent estompat de o fragmentare a cadrului de politici la nivel paneuropean. Prioritatile actuale sunt rezultatul unei ample revizuiri a politicilor si plaseaza un accent suplimentar asupra elementelor cu cel mai ridicat potential de transformare din cadrul versiunii initiale a Agendei digitale pentru Europa 2010.

Neelie Kroes, vicepresedinta a Comisiei Europene, a declarat: „2013 va fi anul cel mai aglomerat de pana acum pentru agenda digitala. Principalele mele prioritati sunt cresterea investitiilor in serviciile in banda larga si maximizarea contributiilor sectorului digital la redresarea Europei.”
    
Punerea in aplicare integrala a acestei agende digitale actualizate ar conduce la cresterea PIB-ului european cu 5 % sau 1 500 EUR pe persoana in urmatorii opt ani, prin cresterea investitiilor in TIC, prin imbunatatirea nivelurilor de competenta informatica ale fortei de munca, prin facilitarea inovarii in sectorul public si prin reformarea conditiilor-cadru pentru economia bazata pe internet. in ceea ce priveste locurile de munca, exista riscul ca pana la un milion de locuri de munca in domeniul digital sa ramana neocupate pana in 2015, in lipsa unor masuri la nivel paneuropean, iar prin construirea de infrastructuri ar putea fi create 1,2 milioane de locuri de munca. Acest lucru ar conduce la o crestere pana la 3,8 milioane a numarului de noi locuri de munca in ansamblul economiei pe termen lung.



- Lansarea Marii coalitii pentru promovarea competentelor si a crearii de locuri de munca in domeniul digital

Este necesara o coalitie care sa ia masuri concrete pentru a evita neocuparea a un milion de locuri de munca in domeniul TIC pana in 2015, din cauza lipsei de personal calificat. O astfel de situatie poate fi evitata si ar fi inacceptabila intr-o perioada in care rata generala a somajului este ridicata. Comisia va coordona actiunile din sectorul public si privat care au drept obiective: cresterea numarului stagiilor de formare in domeniul tehnologiei informatiei, crearea de legaturi mai directe intre mediul educational si cel de afaceri, adoptarea unor profiluri profesionale standard si promovarea certificarii competentelor pentru a sprijini mobilitatea locurilor de munca. De asemenea, Comisia va emite un plan de actiune pentru sprijinirea antreprenorilor din domeniul serviciilor de internet si pentru promovarea unei Europe mai propice pentru infiintarea de noi intreprinderi.

- Elaborarea unor propuneri privind o strategie si o directiva in domeniul securitatii cibernetice la nivelul UE

Securitatea si libertatea online sunt indisociabile. UE ar trebui sa ofere cele mai sigure medii online din lume, acordand atentia cuvenita libertatii si vietii private a utilizatorilor. Comisia va prezenta o strategie si o propunere de directiva pentru a institui un nivel comun minim privind pregatirea la nivel national, inclusiv o platforma online pentru prevenirea si combaterea incidentelor cibernetice transfrontaliere, precum si cerintele de raportare a incidentelor. Acest lucru va stimula extinderea pietei europene a produselor in domeniul securitatii si al luarii in considerare a vietii private incepand cu momentul conceperii.
    
    
- Actualizarea cadrului UE privind drepturile de autor

Modernizarea abordarii drepturilor de autor este esentiala pentru realizarea acestei piete unice digitale. Prin urmare, Comisia va cauta o solutie pentru problemele legate de drepturile de autor care necesita progrese rapide prin intermediul unui dialog structurat cu partile interesate in 2013. in paralel, Comisia va finaliza lucrarile in curs care vizeaza revizuirea si modernizarea cadrului legislativ al UE privind drepturile de autor, astfel incat, in 2014, sa se poata lua o decizie asupra unor eventuale propuneri de reforma legislativa (a se vedea MEMO/12/950).

Sursa: Comisia Europeana


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
piata digitaladrepturi de autorcrearea locurilor de muncaPIBinvestitii IT

Data aparitiei: 20 Decembrie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Noi reguli pe piata muncii in domeniul digital. Planul pentru 2013-2014 Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]