Jurnalul Doamnei de la HR - A doua slujba a romanilor

Jurnalul Doamnei de la HRprotesteslujba
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cu vantul vajaind pe la ferestre, revin la refugiul scrierilor mele. Gandul imi zboara la munca, la oameni si la tot ce ne inconjoara. Acum chiar si vremea a devenit suparata... pe noi, pe politicieni, pe toti si pe nimeni.

Iubesc iarna si cred ca ea, saraca, a suferit de-a lungul timpului diverse mutatii. Din frumoasa perioada plina de troiene a ajuns la mazga atat de des intalnita in tara si, mai ales, in Bucuresti. Din bucurie a devenit stres, din alb s-a facut gri. La fel cred ca si intreaga idee de protest s-a transformat in Romania. Unii o vad ca pe o forma de libertate, altii ca pe o refulare, cand de fapt totul pornea de la o manifestare energica fata de o nedreptate. Vazand toate evenimentele de acum, ma gandesc cat au denaturat lucrurile incat violenta sa poata fi o latura a unui astfel de eveniment. A devenit si aici gri situatia.

Mai bine zis, vremurile se dezlantuie pentru a atrage atentia asupra tuturor eforturilor din ultimele saptamani ale romanilor adunati la Universitate. Ce nu face omul, face timpul... La toate aceste proteste se aduna ore si ore investite. Timp, energie si dorinta de a schimba ceva.

Astfel manifestatiile au devenit a doua slujba a romanilor. Zi de zi, dupa programul normal de munca, mii de oameni si-au asumat o noua responsabilitate. Oare mai multi ar trebui sa aiba aceeasi abordare ? Din perspectiva unui om de HR pot sa spun ca o evaluare este usor de realizat.

Avem un loc de munca cu un program de jumatate de norma si o serie de oameni ce s-au angajat. Sarcini exista si potential de dezvoltare. Concret ce vedem ? Treptat are loc o perfectionare a manifestarii, o nuantare si o determinare comuna a participantilor. Totul merge bine dupa criteriile noastre pana aici.

Dar performanta ? Dupa un inceput promitator au aparut abateri. Am stat, ne-am mai gandit si am analizat. In final perseverenta pare sa duca la cateva roade. Si totusi, avem ceva masurabil pana acum? O solutie sau o modificare? Inca nu, desi nu putem preconiza ce se mai planuieste.

Asadar, la noua slujba a romanilor e vorba de mult efort, dar asteptam sa vedem ce se schimba. Optimismul de HR ma face sa cred ca vor fi rezultate. Asa e cu fiecare candidat : se straduieste si intr-un final reuseste. Important este sa il observi pas cu pas si sa vezi cum progreseaza.

Romania sa fie candidatul nostru? Pentru mine romanii au trecut de interviu cu bine. Dar conducerea tarii? Acolo mai cer evaluari. Abilitatile nu sunt inca dovedite... Voi ce spuneti?

Mi-e greu sa nu ma gandesc pe frig si ger la romanii ce nu se lasa si continua sa ceara o tara mai buna. E o munca grea, cu riscurile ei si totusi demna de o anumita admiratie. Voi ati avut aceasta noua slujba acum ? Spuneti-mi cum e propriul vostru protest, ca e pentru Romania, ca e la birou sau ca se refera la familia voastra. Toti ne exprimam putin cate putin fata de ceea ce nu e satisfacator.

Realitatea este aceea ca fiecare dintre noi are mai multe slujbe. Daca sunt sau nu oficiale, ele exista oricum. Suntem oameni de cariera, familisti, romani si adevarate piese dintr-o retea sociala. Cat timp alocam pentru fiecare, numai noi stim. Cert este ca investitia este mare si implicarea noastra pe masura.

Care este pentru voi a doua slujba? Cat timp alocati pentru ea? Haideti sa vedem impreuna ce preocupa romanii dupa ce ies de la birou. Stiu ca e frig si greu, stiu ca sunteti aici alaturi de mine, dragi HRisti. Astept impresiile voastre si pana atunci va urez sa aveti parte de multa caldura sufleteasca.

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Jurnalul Doamnei de la HRprotesteslujba

Data aparitiei: 27 Ianuarie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Jurnalul Doamnei de la HR - A doua slujba a romanilor Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]