Trei organizatii ale pensionariilor anunta manifestatii de strada in septembrie

majorare pensiiasociatii pensionariproteste pensionari septembrie 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Trei mari organizatii ale pensionarilor au anuntat marti ca intentioneaza sa organizeze manifestatii de strada in septembrie, fapt care a facut ca autoritatile din domeniu sa ofere noi explicatii in spatiul public cu privire la majorarea pensiilor. 
 
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat ca pensiile vor creste, fiind necesara o suplimentare, dar acest lucru trebuie sa aiba sustinerea bugetului, in contextul situatiei actuale dificile.
 
"Mesajul pe care vreau sa-l transmit este ca acest Guvern este responsabil. Va fi o crestere a pensiilor. Este un Guvern responsabil care va anunta o eventuala modificare a legii, in sensul procentului de 40% la suta cunoscut, in baza unor analize privind incasarile la buget. Nu este nimeni care sa nu vrea, mai ales ca stim foarte bine care e traiul zilnic al unui om care, dupa o viata de munca, uneori in conditii foarte grele, este in situatia de a avea nevoie de medicamente, este in situatia de a se descurca singur de cele mai multe ori. Sa nu se creada ca nu avem nicio intelegere. in mod evident, dincolo de orice populism, suntem oameni responsabili si vom comunica acest lucru in baza datelor privind incasarile la buget. (...) Nu este nimeni in aceasta echipa guvernamentala care din rea vointa sa nu fie de acord cu cerintele pensionarilor, pentru ca nu avem cum. Este evident ca este necesara o suplimentare, dar acest lucru trebuie sa aiba sustinerea bugetului, pentru ca venim dupa o perioada de pandemie, in care economia a fost greu lovita", a explicat ministrul Muncii la TVR1, potrivit Agerpres.
 
De asemenea, ministrul muncii a precizat ca ca au mirat-o declaratiile liderilor unor asociatii de pensionari care au anuntat proteste de strada in luna septembrie si actiuni in instanta in cazul in care pensiile nu vor fi majorate cu 40%. 
 
"Sunt mirata. Asociatiile sunt beneficiare ale unor finantari de la Ministerul Muncii. Mi-as fi dorit, asa cum ne-am auzit atunci cand i-am rugat, n-am avut neaparat un ecou, sa ma ajute in perioada pandemiei, sa preia dansii, avand in vedere relatia contractuala pe care o avem in baza legii de functionare,(...) sa preia comunicarile cu pensionarii. Din pacate n-am avut ecou. Regret ca atunci am putut sa dialogam si acum n-am gasit un canal de dialog. ii asigur ca raman acelasi om deschis dialogului si nu o sa-i mint niciodata. Ce am de comunicat si ce am de spus (va fi) in baza datelor care trebuie sa iasa in curand in dezbatere publica de la Ministerul Finantelor privind situatia bugetului. Din punctul meu de vedere voi continua comunicarea cu toate asociatiile pensionarilor", a spus Violeta Alexandru.
 
Totodata, conform aceleiasi surse, ministrul Violeta Alexandru a amintit ca premierul Ludovic Orban si ministrul Finantelor au explicat ca vor avea loc comunicari si dezbateri cu pensionarii cand va exista o situatie a incasarilor la buget. 
 
Potrivit sursei amintite, cele trei organizatii care au anuntat  manifestatii de strada sunt Federatia Nationala a Pensionarilor din Romania, Uniunea Generala a Pensionarilor din Romania si Federatia Nationala "Unirea" a Pensionarilor din Romania, care sustin ca reprezinta interesele a aproape 5 milioane de pensionari.
 

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
majorare pensiiasociatii pensionariproteste pensionari septembrie 2020

Data aparitiei: 08 Iulie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Trei organizatii ale pensionariilor anunta manifestatii de strada in septembrie Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]