OUG pentru dublarea contributiilor pentru angajati: Ministerul Finantelor dezminte informatiile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Un proiect de ordonanta de urgenta aparut miercuri in presa arata ca Ministerul de Finante a propus o serie de masuri care ar urma sa modifice peste 200 de articole din Codul fiscal.

 Mai rau decat numeroasele modificari aduse Codului fiscal este faptul ca OUG prevedea cresterea contributiilor de asigurari pentru toti salariatii din Romania.

UPDATE: Ministerul de Finante dezminte informatiile din presa si neaga existena unui astfel de proiect! De asemenea, MFP aminteste ca are ca obiectiv sprijinul contribuabililor si al mediului de afaceri.

Mai exact, OUG prevedea majorarea CAS de la 10,5% la angajat (si 15,8% la angajator) la 21,7% la angajat. Adica angajatorul nu ar mai fi platit deloc contributii pentru salariatii sai.

In schimb, aceeasi ordonanta prevedea ca angajatorii ar fi fost obligati sa creasca salariile brute cu 21% pentru toate salariile brute lunare mai mici sau egale cu 5 castiguri salariale medii brute pe economie, iar pentru celelalte salarii, angajatorii vor fi obligati sa faca majorari cu 2.815 lei, potrivit propunerilor OUG.

Liderii sindicali au amenintat cu proteste in cazul in care Guvernul va aproba proiectul de ordonanta transmis spre avizare de Ministerul Finantelor.

"Aceasta masura nu va face decat sa accentueze si, in acelasi timp, va crea tensiuni sociale suplimentare intre sectorul economic si public. Luni ne intalnim pentru a analiza acest lucru, dar cel putin eu personal eu sunt impotriva, ramane decizia colegilor mei ca sa o ia, dar probabil intrucat ii va afecta direct la valoarea salariilor nete pe marea majoritate, intrucat inca o data se face o discriminare intre politica pentru capital si structura respectiva, intrucat se va pune sub semnul intrebarii viitorul sistemului de pensii pilonul I si a sistemelor de asigurari sociale in general, ne vom opune probabil la un asemenea mecanism. Mai mult, vom iesi in strada pentru ca, de fapt, acest lucru va afecta profund sistemul si viitorul nu numai pentru persoanele de acum, dar mai ales pentru generatia urmatoare", a declarat presedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ana-Maria Tudor

Data aparitiei: 07 Septembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

OUG pentru dublarea contributiilor pentru angajati: Ministerul Finantelor dezminte informatiile Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]