Blocul National Sindical: Relatiile juridice de munca in Europa. Legislatie comparata

21 Noiembrie 2011
21 Noiembrie 2011
dreptul munciidrept civillegislatia munciistudiu BNS
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Blocul National Sindical a facut public studiul "Relatiile juridice de munca in Europa. Legislatie comparata. Studiu de caz: Franta, Marea Britanie, Spania, Suedia, Ungaria" realizat de prof. univ. dr Alexandru Athanasiu si Drd. Oana Cazan.

Acest studiu a avut ca obiect analiza prevederilor esentiale ale unor legislatii europene in domeniul dreptului individual si colectiv al muncii si prezinta solutii legislative existente in diferite sisteme de drept, care ar putea constitui o baza pentru a reconstructia si reechilibrarea relatiilor individuale si colective de munca in Romania.

Un comunicat BNS precizeaza ca rezultatele studiului au fost supuse analizei profesorului Athanasiu, acesta precizand ca cel putin in ce priveste contractul individual de munca, timpul de munca, raporturile colective de munca, dreptul sindical si jurisdictia muncii, actualul Cod al Muncii contravine unor directive europene, unor prevederi ale Cartei Sociale Europene revizuita si unor prevederi ale legislatiei nationale.

De asemenea, acesta a declarat ca noul Cod al Muncii si Legea Dialogului Social au fost promovate din interese partizane care au avut in spate anumite cercuri de afaceri plus dorinta guvernantilor de a slabi miscarea sindicala. Au fost facute referiri si la faptul ca exista riscul ca dreptul muncii si legislatia muncii sa se transforme pas cu pas in drept civil, lasand lucratorii neprotejati si indepartand Romania de Europa:

"Dreptul muncii va deveni un drept civil in care negocierea individuala va juca rolul fundamental in structurarea drepturilor si obligatiilor. Acest lucru este foarte periculos si contrazice aproximativ 150 de ani de lupta in Europa purtata de sindicate pentru a asigura o garantie suplimentara lucratorilor."

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]