Studiu de caz: Inregistrarea deciziei de suspendare CIM in Revisal in situatii diferite

14 Septembrie 2011
14 Septembrie 2011
revisaldecizii de suspendareconcediu paternal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valabil la 15.09.2011

Decizia de suspendare a contractului individual de munca va trebui, indiferent de situatie, sa fie inscrisa in Revisal. Cu toate acestea, motivele pot fi diferite, astfel ca analiza curenta are ca principal obiectiv stabilirea situatiilor in care decizia de suspendare poate fi obligatorie pentru concediul fara salariu pentru interese personale, concediul fara plata/cu plata pentru formare profesionala, concediul paternal sau in cazul a 5 zile libere platite de unitate pentru anumite evenimente familiale. Se va stabili astfel daca inregistrarea in Revisal va fi necesara sau daca cererea salariatului va reprezenta un document justificativ suficient.

Potrivit art. 3 alin. (2) lit. h) din HG 500/2011, registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde si elementul perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale.

Astfel, doar cazurile de suspendare ale contractelor individuale de munca din motive medicale sunt exceptate de la completarea in registru. Per a contrario, toate celelalte cazuri de suspendare vor fi inregistrate in registru.

Potrivit Specificatiilor tehnice privind intocmirea si transmiterea Registrului general de evidenta a salariatilor (Revisal) publicate pe site-ul oficial al Inspectiei Muncii:
- data incepere suspendare reprezinta data de la care salariatului i-a fost suspendat contractul individual de munca conform deciziei de suspendare;

- data sfarsit suspendare reprezinta data pana la care salariatului i-a fost suspendat contractul individual de munca conform termenului limita stabilit prin decizia de suspendare;

- data incetare suspendare reprezinta data de la care inceteaza suspendarea contractului salariatului, conform deciziei de incetare a suspendarii emise de angajator.

Prin urmare, chiar daca dispozitiile Codului muncii nu prevad in mod expres intocmirea deciziilor de suspendare a contractelor de munca ale salariatilor, potrivit specificatiilor tehnice privind intocmirea si transmiterea Registrului general de evidenta a salariatilor, inregistrarea in registrul electronic de evidenta al salariatilor a suspendarii contractelor individuale de munca are la baza decizia de suspendare.

In consecinta, pentru inregistrarea cazurilor de suspendare in registru este necesara intocmirea deciziilor de suspendare ale contractelor individuale de munca.



 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]