Modalitate de CALCUL a orelor de munca, in 2019. Atentie la zilele de CO si perioada de referinta!

mod de calcul ore de muncamedie ore de muncaart 114 codul munciiore suplimentaretimpul de munca 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va readucem aminte ca, potrivit art. 112 alin. (1) din Codul muncii, pentru salariatii angajati cu norma intreaga durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana.

De asemenea, Art. 114 prevede ca durata maxima legala a timpului de munca NU poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.

IMPORTANT!

Codul muncii consacra Titlul III temei pentru Timpul de munca, iar in cuprinsul dispozitiilor art. 111 – 158, legea realizeaza transpunerea in sistemul romanesc de drept a dispozitiilor Directivei nr. 2003/88/CE privind anumite aspecte ale organizarii timpului de lucru.


Orele suplimentare si munca in zi de repaus - Evitati amenzile si litigiile de munca generate de orele de munca SUPLIMENTARE!

Cum poti SCAPA de amenzile date de ITM? Noi avem solutia, vezi DETALII gratuite aici >>>



Cum se calculeaza media orelor de munca, conform Codului Muncii 2019?


"Va rugam sa ne ajutati cu o formula matematica de calcul a mediei orelor de munca, pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, conform prevederilor art. 114 alin. (2) si (5) din Codul muncii."



Va aducem la cunostinta ca modalitatea de calcul este urmatoarea:

1. Din cele 4 luni de zile, se va calcula numarul de saptamani care intra in intervalul celor 4 luni.
2. Din numarul de saptamani rezultat, se calculeaza numarul zilelor lucratoare, ca rezultat al numarul saptamanilor.
3. Se calculeaca totalul numarului de ore in intervalul de 4 luni.
4. Se imparte totalul orelor lucrate la numarul de zile, rezultand astfel media orelor de munca in cele 4 luni.


NU UITATI!

Calculul celor 4 luni se va face incepand din prima zi si pana la implinirea unui interval de 4 luni.

Ex: 5 iunie -  5 septembrie. Daca in intervalul celor 4 luni intervine concediu de odihna sau se suspenda contractul individual de munca, aceasta perioada nu intra in calculul celor 4 luni.

Daca salariatul are 25 de zile de concediu in intervalul celor 4 luni de referinta, perioada de calcul se va raporta la numarul total de zile din intervalul celor 4 luni se va aduna cu numarul de zile de concediu, iar media astfel rezultata nu trebuie sa depaseasca limita prevazuta la art. 114 alin. (2) din Codul muncii.

Durata de maxim 48 de ore pe saptamana se refera la un singur contract individual de munca. In alti termeni, in situatia cumulului, chiar la acelasi angajator, pot depasi durata maxima instituita de art. 114 alin. (1) Codul muncii.


Un raspuns oferit de expertii de la PortalCodulMuncii >>>


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
mod de calcul ore de muncamedie ore de muncaart 114 codul munciiore suplimentaretimpul de munca 2019

Data aparitiei: 13 Noiembrie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Modalitate de CALCUL a orelor de munca, in 2019. Atentie la zilele de CO si perioada de referinta! Nota: 3.82 din 5 - 14 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]