Foarte multi angajati romani sunt nevoiti sa lucreze peste program si nu sunt intotdeauna platiti pentru orele respective, chiar daca astfel este incalcata legea de catre angajator. Demisia nu reprezinta intotdeauna cea mai buna solutie in cazul in care volumul de munca este prea mare sau cand sefii incearca sub orice forma sa ii tina pe angajati cat mai mult la serviciu.
Pentru o mai buna organizare la locul de munca, un angajat trebuie sa isi prioritizeze sarcinile si sa nu le mai amane. Atunci cand sunt lasate pentru mai tarziu sarcini importante, acestea se vor aduna si vor supraincarca programul de lucru in mod inevitabil.
Stabilirea prioritatilor printr-un sistem bine organizat este vitala. O lipsa de organizare va face ca programul de lucru sa para in permanenta incarcat si va produce un nivel de stres care ar fi putut fi evitat. In plus, ar trebui identificate anumite strategii de lucru care ar putea ajuta la cresterea vitezei de lucru. Chiar daca acest lucru poate parea greu de facut, o tehnica in acest sens o reprezinta si organizarea sarcinilor, precum si omogenizarea etapelor similare si realizarea lor intr-o ordine constanta.
In cazul in care aceste sarcini sunt in continuare foarte multe, se pot negocia cu cei din functiile de conducere astfel sa se stabileasca un volum de munca pe masura capacitatilor reale ale unui individ, fara sa para astfel ca angajatul doreste sa lucreze mai putin. In plus, e de la sine inteles ca ar trebui refuzate cererile de ajutor din partea colegilor atunci cand angajatul in cauza e deja foarte aglomerat din cauza propriilor sarcini.
Lipsa productivitatii poate fi uneori produsa de prea mult zgomot sau de orice alti factori care perturba concentrarea asupra executarii sarcinilor de lucru. In plus, ar trebui analizate temeinic obiectivele neclare astfel incat sa se lucreze eficient la indeplinirea etapelor respective.
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
250 Modele Fise de Post