Cum sa scapi de orele suplimentare de munca

19 August 2011
19 August 2011
obiectiveprogram de lucruore suplimentarestabilire prioritati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Foarte multi angajati romani sunt nevoiti sa lucreze peste program si nu sunt intotdeauna platiti pentru orele respective, chiar daca astfel este incalcata legea de catre angajator. Demisia nu reprezinta intotdeauna cea mai buna solutie in cazul in care volumul de munca este prea mare sau cand sefii incearca sub orice forma sa ii tina pe angajati cat mai mult la serviciu.

Pentru o mai buna organizare la locul de munca, un angajat trebuie sa isi prioritizeze sarcinile si sa nu le mai amane. Atunci cand sunt lasate pentru mai tarziu sarcini importante, acestea se vor aduna si vor supraincarca programul de lucru in mod inevitabil.

Stabilirea prioritatilor printr-un sistem bine organizat este vitala. O lipsa de organizare va face ca programul de lucru sa para in permanenta incarcat si va produce un nivel de stres care ar fi putut fi evitat. In plus, ar trebui identificate anumite strategii de lucru care ar putea ajuta la cresterea vitezei de lucru. Chiar daca acest lucru poate parea greu de facut, o tehnica in acest sens o reprezinta si organizarea sarcinilor, precum si omogenizarea etapelor similare si realizarea lor intr-o ordine constanta.

In cazul in care aceste sarcini sunt in continuare foarte multe, se pot negocia cu cei din functiile de conducere astfel sa se stabileasca un volum de munca pe masura capacitatilor reale ale unui individ, fara sa para astfel ca angajatul doreste sa lucreze mai putin. In plus, e de la sine inteles ca ar trebui refuzate cererile de ajutor din partea colegilor atunci cand angajatul in cauza e deja foarte aglomerat din cauza propriilor sarcini.

Lipsa productivitatii poate fi uneori produsa de prea mult zgomot sau de orice alti factori care perturba concentrarea asupra executarii sarcinilor de lucru. In plus, ar trebui analizate temeinic obiectivele neclare astfel incat sa se lucreze eficient la indeplinirea etapelor respective.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<

ARTICOLE SIMILARE

Cum sa scapi de orele suplimentare de munca

Mai multe articole despre stabilire prioritati

 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]