Studiu de caz: Actul aditional la CIM in ceea ce priveste obligatia de informare a salariatului

Codul munciiobligatia de informaremodel de act aditional
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va proceda o societate in cazul in care se doreste indeplinirea obligatiei de informare a salariatului? In mod normal, legea prevede intocmirea unui act in care sa fie incluse clauzele care vor fi astfel inscrise in contract sau modificarile care se au in vedere. Cum va arata modelul de act aditional pe care va trebui sa il intocmeasca angajatorul?

In acest sens, legea prevede prin dispozitiile de la art. 17 alin. (1) si (2) din Codul muncii, anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, faptul ca angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.

Astfel, obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.

Prin urmare, documentele prin care se face dovada informarii cu privire la continutul contractului individual de munca este contractul individual de munca sau actul aditional. Angajatorul prezinta astfel obligatia de a intocmi actul prin care se va face ulterior dovada ca angajatul a luat la cunostinta ca s-au produs modificari in cadrul contractului individual de munca. Actul aditional la contractul individual de munca va fi intocmit conform modelului de mai jos:

Model de act aditional:

Antet angajator

ACT ADITIONAL
nr. …….. / ……………….……
la contractul individual de munca incheiat si inregistrat sub nr.
……/……………………. in Registrul de evidenta al salariatilor

A. Partile contractului
Angajatorul S.C. ……......…………………..……………………………., cu sediul in …....………………....…………………………………………….., inregistrata la registrul comertului sub numarul……………………., cod unic de inregistrare…………….., telefon………………………..., reprezentata legal prin……………………………………., In calitate de……………...……………..
si
salariatul/salariata - D-na/D-nul, domiciliat/domiciliata in localitatea…….............……………….., str…………………………………………., nr........., bl………, ap………, judetul………………………, posesor/posesoare al/a buletinului / cartii de identitate seria……….…., nr………..............………., eliberat/eliberata de……………………. la data de………………, CNP……………...…………………..
B. In temeiul art. 41 alin. (1) din Codul muncii partile convin asupra modificarii urmatoarelor clauze din contractul individual de munca:
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
C. Celelalte prevederi ale contractului individual de munca raman neschimbate.
D. Clauzele prezentului act aditional vor produce efecte incepand cu data de

ANGAJATOR, SALARIAT,

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Codul munciiobligatia de informaremodel de act aditional

Data aparitiei: 05 August 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Studiu de caz: Actul aditional la CIM in ceea ce priveste obligatia de informare a salariatului Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]