Controale pentru drepturile muncitorilor romani din strainatate. Declaratii MMPS

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
14 August 2020
14 August 2020
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
contract de muncamuncitori strainatateconditii de munca
Controale pentru drepturile muncitorilor romani din strainatate. Declaratii MMPS
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministerul Muncii a publicat o declaratie comuna a ministrului roman al Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, si a ministrului Muncii si Problemelor Sociale din Germania, Hubertus Heil, precizand ca "toti lucratorii trebuie sa beneficieze de conditii de munca corecte!"
 
Ministrul roman al Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, si ministrul Muncii si Problemelor Sociale din Germania, Hubertus Heil, au discutat, joi, intr-o video-conferinta, despre cooperarea celor doua tari in domeniul protectiei lucratorilor. Din cauza evolutiei cazurilor de Covid-19 din Bucuresti, reuniunea planificata din Romania a trebuit amanata in ultimul moment.
 
Regasiti mai jos declaratia comuna a celor doi oficiali, conform comunicatului oficial:
 
"In special in timpul pandemiei, ne propunem sa intensificam cooperarea dintre cele doua tari. Suntem de acord ca munca nu trebuie sa-i imbolnaveasca pe oameni - nici pe camp, nici in abatoare, nici in alta parte! Toti lucratorii trebuie sa beneficieze de conditii corecte de munca indiferent de tipul contractului incheiat. in Germania, drepturile lucratorilor romani trebuie respectate si mai atent aplicate. in acest sens, Germania va face un pas important in ceea ce priveste Legea privind sanatatea si securitatea in munca. Mai multe controale, standarde mai ridicate pentru cazare si inregistrarea obligatorie a timpului de lucru, precum si sanctiuni mai mari pentru abaterile angajatorilor - acestea sunt cele trei tipuri de masuri concepute pentru a preveni abuzul si exploatarea in viitor.
 
De asemenea, dorim sa ne unim fortele la nivel european pentru a aplica mai eficient actualele drepturi ale lucratorilor, inclusiv ale sezonierilor. Ne propunem sa realizam progrese semnificative in acest domeniu prin proiectul Consiliului privind concluziile referitoare la lucratorii sezonieri, document pe care am dori sa-l adoptam la Consiliul din octombrie al ministrilor pentru ocuparea fortei de munca si politici sociale".
 
De asemenea, oficialii au precizat ca isi doresc sa intensifice eforturile pentru o colaborare privind aspectele amintite anterior:
 
"Suntem determinati in intensificarea cooperarii bilaterale. Astazi, am facut acest lucru prin intermediul video-conferintei, dar in viitorul apropiat speram sa avem din nou intalniri fata in fata. Programul comun de lucru al ministerelor noastre include o revizuire a protectiei sociale si o mai buna consiliere pentru lucratorii romani din Germania cu privire la drepturile lor, obiectiv ce va fi realizat simultan in cele doua tari".
 
Se aminteste, totodata, ca Romania si Germania sunt parteneri strategici importanti, in prezent, dar si pe termen lung. Ambele tari asteapta cu nerabdare sa intensifice cooperarea constructiva in timpul Presedintiei Germaniei a Consiliului UE. 

NOUTATI din Legislatia muncii

Concedierea pentru inaptitudine. Etape procedurale. Greseli frecvente:


Participati in data de 15 noiembrie la webinarul specializat sustinut de expertul prof. univ. dr. Raluca Dimitriu!

Temele care vor fi abordate la webinar
- Cine poate contesta fisa de aptitudine?
- Ce facem cu salariatul declarat „apt conditionat”?
- Cum se poate executa preavizul de catre salariatul declarat „inapt”?
- Diferenta dintre inaptitudine si invaliditate
- Diferenta dintre inaptitudine si necorespundere profesionala
- Etape procedurale. Greseli frecvente
- Practica judecatoreasca

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]