Asa se face ca Dancila a declarat, pentru Romania TV, ca Europa doreste egalizarea varstei de pensionare, pana cel tarziu in 2030. Cu toate acestea, Romania nu va lua inca aceasta masura, avand in vedere ca anumite conditii de munca sunt in continuare inechitabile, iar diferentele salariale intre barbati si femei sunt inca o problema a statului roman:
"(...) In cazul acestei directive europene se stipuleaza ca pana in 2030 ar fi posibila o egalizare a varstei de pensionare intre femei si barbati, dar da posibilitatea fiecarui stat sa-si motiveze intr-un fel daca egalizarea e impiedicata de anumiti factori.(...) Cum a zis si Olguta Vasilescu, nu se pune problema engalizarii varstei de pensionare, nu avem inca un proiect al legii pensiilor."
Premierul tine sa ii linisteasca pe romani si precizeaza ca pensiile nu vor scadea, in niciun caz:
"E clar stipulat ca nimeni nu va avea o scadere a pensiei. Daca venim si motivam indignarea noastra prin faptul ca scade o pensie nu aduce plus valoare. In orice stat membru al UE pensiile militare se platesc din bugetul MAPN si nu din bugetul asigurarilor sociale", a declarat Viorica Dancila, conform Romania TV.
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Ianuarie 2018: Modificarile momentului. Ce trebuie sa stie angajatorii
Trecerea contributiilor sociale din sarcina angajatorului in sarcina salariatului a avut un impact important asupra veniturilor tuturor salariatilor.
Ca o compensare a acestei diminuari salariale salariul minim a fost majorat la 1.900 lei, iar salariile in sectorul bugetar au fost majorate cu 25%. Dar pentru salariatii din sectorul privat, care au un salariu mai mare decat cel minim, nu exista obligatia majorarii salariale, angajatorii actionand de la caz la caz. Consilierul cuprinde unele recomandari in acest sens...citeste mai multe despre modificarile fiscale aici >>>