In ce masura este aplicabila soferilor romani ce tranziteaza Germania reglementarea privind aplicarea salariului minim din Germania si nu cel din Romania?

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
02 Aprilie 2015
02 Aprilie 2015
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
salariu minim in germaniasalariu soferi tranzit in germaniasoferi in germania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Iata una dintre intrebarile pe care le-am auzit des in ultima perioada de timp. Ce se intampla cu salariul minim in Germania si ce se intampla in cazul soferilor romani care tranziteaza Germania?

Am reusit sa obtinem un punct de vedere din partea specialistilor PortalCodulMuncii.ro:

Pentru perioada in care conducatorul auto presteaza activitate pe teritoriul Germaniei, conform Directivei Parlamentului European si a Consiliului 96/71/CE din 16 decembrie 1996 privind detasarea lucratorilor in cadrul prestarii de servicii, publicata in Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene (JOCE) nr. L 018 din 21 ianuarie 1997, statele membre asigura ca, indiferent de legea aplicabila raporturilor de munca, intreprinderile mentionate la articolul 1 alineatul (1) garanteaza lucratorilor detasati pe teritoriul lor conditii de munca si de incadrare in munca cu privire la urmatoarele aspecte stabilite in statul membru pe teritoriul caruia sunt executate lucrarile:

- perioadele maxime de lucru si perioadele minime de odihna;
- durata minima a concediilor anuale platite;
- salariul minim, inclusiv plata orelor suplimentare;
- conditiile de punere la dispozitie a lucratorilor, in special de catre intreprinderile cu incadrare in munca temporara;
- sanatatea, securitatea si igiena la locul de munca;
- masurile de protectie aplicabile conditiilor de munca ale femeilor insarcinate sau care au nascut de curand, ale copiilor si tinerilor;
- egalitatea de tratament intre barbati si femei, precum si alte dispozitii in materie de nediscriminare.

In Romania, directiva a fost transpusa de Legea nr. 344/2006 privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale transpune in legislatia nationala Directiva Uniunii Europene. Conform acestui act normativ atunci cand un salariat este detasat din alt stat membru in Romania nu i se poate acorda un salariu minim mai mic decat cel minim aplicabil in Romania.

Directiva este obligatorie si pentru statul german astfel incat in acest stat trebuie sa existe un act normativ prin care directiva a fost transpusa.

In consecinta, consideram ca salariul minim ce trebuie sa fie acordat este salariul minim aplicabil in statul german. Astfel, soferii care tranziteaza Germania trebuie sa fie platiti cu 8.5 euro/ora cat se deplaseaza pe teritoriul Germaniei.

Sosirea si plecarea de pe teritoriul Germaniei pot fi evidentiate in foaia de parcurs.

Analiza realizata de specialistii PortalCodulMuncii.ro
NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]