Ca urmare, daca salariatul lipseste, nu putem fi de indata siguri daca aceste absente sunt motivate sau nemotivate. O absenta nemotivata este o abatere disciplinara, care pentru a fi calificata si sanctionata ca atare trebuie cercetata disciplinar.
Cum sa operati eficient si fara greseli in REVISAL? Mai multe detalii aici >>>
Iata o speta prezentata pe PortalCodulMuncii.ro: "Un angajat care absenteaza nemotivat, nu anunta si nu poate fi contactat, i s-a facut suspendarea CIM pentru absente nemotivate si s-a inceput procedura de cercetare disciplinara, s-a operat in Revisal data incetare suspendare si apoi apare angajatul care are eliberat un certificat medical pe perioada suspendarii, cum se poate anula suspendarea, avand in vedere ca el deja imi apare activ, deoarece s-a inregistrat si data de incetare suspendare?"
Raspunsul specialistilor:
In aplicatia tehnica a registrului general de evidenta a salariatilor (REVISAL), in meniul Suspendare exista posibilitatea efectuarii urmatoarelor operatiuni:
- Incetare
- Modificare
- Corectie
- Anulare
- Corectie incetare
Insa, dupa ce ati inregistrat incetarea suspendarii informatiile aferente suspendarii nu vor mai putea fi modificate, corectate sau anulate.
Singura informatie care poate fi corectata dupa inregistrarea incetarii unei suspendari este corectie incetare. Insa, chiar daca corectati data incetarii, asupra perioadei de suspendare incetate nu se mai pot face alte operatiuni.
IMPORTANT!
O perioada de suspendare NU mai poate fi anulata dupa ce s-a inregistrat incetarea suspendarii. De aceea, pe viitor nu mai inregistrati incetarea suspendarii anterior finalizarii cercetarii disciplinare.
Este recomandat sa intocmiti o nota pe care sa o pastrati la dosarul personal al salariatului cu privire la situatia creata si eventual, sa solicitati lamuriri inspectoratului teritorial de munca.
Sursa: PortalCodulMuncii