Este demn de mentionat inca de la inceput ca, contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau interese personale, conform art. 54 din Codul muncii.
Asadar, angajatorii ar trebui sa stie ca durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin Regulamentul intern.

Codul Muncii republicat si actualizat la zi

Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR

Consilier Codul Muncii - Varianta Stick
Dar ce se petrece cand un salariat se razgandeste in privinta concediului fara plata pe care l-a cerut? Cum ar trebui sa procedeze angajatorii?
"Cum se procedeaza in cazul in care un salariat aflat in concediu fara plata la cererea sa, la jumatatea perioadei solicitate transmite societatii o cerere scrisa prin care solicita anularea cererii de concediu fara plata?", intrebare din PortalCodulMuncii.ro
In acest context, angajatorul trebuie sa stie ca salariatul NU poate solicita anularea cererii pentru concediu fara plata la jumatatea perioadei de concediu.
Insa, poate solicita revenirea anterior expirarii perioadei de concediu solicitate initial, dar in nici un caz anularea cererii, acest lucru nu este posibil.
In concluzie, daca salariatul care a solicitat concediu fara plata inregistreaza o cerere prin care solicita revenirea la locul de munca anterior expirarii duratei pentru care a solicitat concediu fara plata, in temeiul noii cereri angajatorul va inregistra in registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL) incetarea concediului fara plata anterior primei zile in care salariatul va efectua prima zi de activitate la revenirea din concediu.
Citeste mai multe pe PortalCodulMuncii