In ce conditii se poate majora salariul unui angajat. Ce s-a schimbat in Codul Muncii incepand cu 7 august

Isabela Alexe
Isabela Alexe
30 August 2017
30 August 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
majorare salariu 2017codul muncii 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Este demn de mentionat inca de la inceput ca, potrivit alin.1, art.17 din Codul Muncii este mentionat ca anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.

Incepand cu 7 august anul curent, anumite prevederi ale acestui articol s-au modificat, asa ca angajatorii trebuie sa aiba in vedere aceste aspecte.

Iata un caz concret prezentat pe PortalCodulMuncii, in acest sens: "Am de modificat un salariu cu 01 august ( asa a fost intelegerea la angajare), pana acum am fost in concediu si conform modificari publicate pe 07 august 2017 ar fi trebuit inregistrate pana atunci. eu am calculat pe vechea lege ca as avea timp de inregistrare adica maine ar fi ultima zi. Cum procedez in cazul acesta, nu am cum sa fac modificarea cu 01 septembrie pentru ca noi ne-am inteles ca o vom face cu 01 august si as pierde angajatul. Mentionez ca sunt singura persoana care se ocupa de partea asta, si nu a avut cine sa opereze AA in Revisal."


Asa cum am mentionat si mai sus, incepand cu data de 7 august 2017 s-a modificat art. 17 alin. (5) din Codul muncii. Astfel, incepand cu aceasta data orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, anterior producerii modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil (O.U.G. nr. 53/2017).

Orice angajator trebuie sa aiba in vedere ca, incepand cu data de 7 august 2017 pentru orice modificare a contractului de munca este necesara incheierea unui act aditional la contract, anterior producerii modificarii.

Elementul salariu este prevazut la alin. (3) lit. k) din Codul muncii si nu poate fi modificat decat incepand cu data de 1 septembrie.

Ar fi indicat ca in luna august sa acordati suma promisa sub forma de prima.


Sursa: PortalCodulMuncii


NOUTATI din Legislatia muncii

De ce salariatii indisciplinati scapa adesea nepedepsiti?


Eliminati riscul ca deciziile dvs. sa fie anulate!
Angajatorii pierd deoarece nu respecta la virgula prevederile legale privind sanctionarea abaterilor disciplinare.

Aflati ACUM care sunt greselile comise de angajatori!
GHID PRACTIC - Cercetarea si raspunderea disciplinara a salariatilor

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]