Salariile primarilor si viceprimarilor vor creste cu 30%

legea salarizarii 2017salarii primari 2017salarii bugetari 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
UPDATE:
Aceasta masura, pentru marirea salariilor primarilor si viceprimarilor, a fost adoptata in data de 25 aprilie.

Astfel, Camera Deputatilor a adoptat OUG 9/2017, cu doua amendamente prin care se maresc salariile primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene:

"Am dat raport Ordonantei 9/2017. In primul rand, sunt doleantele celor din sistemul de aparare si ordine publica, siguranta nationala, precum si din sistemul penitenciar, care se afla la Ministerul Justitiei. In urma aplicarilor succesive a maririlor de salarii minime, ei au ramas cu solda de baza undeva la 700 de lei, ceea ce era anormal. Am adus-o, incepand cu luna aprilie, la nivelul salariului minim, astfel incat si politistii, si cei din armata sa beneficieze de maririle salariale promise. De asemenea, in urma unui amendament si cu sprijinul doamnei ministru al Muncii, am adoptat si marirea salariilor primarilor si viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene cu 30%, incepand cu luna aprilie, pana cand legea salarizarii va intra in linie dreapta", a declarat Adrian Solomon, presedintele Comisiei de munca de la Camera Deputatilor.

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu sustine acest demers, iar aceasta a subliniat ca majorarea salariilor primarilor nu afecteaza in niciun fel bugetul de stat, avand in vedere ca majorarile se fac din bugetele locale.

"Aceste majorari de salarii se fac din bugetele locale. De altfel, amendamentul mai opereaza timp de o luna de zile, dupa aceea intrand in vigoare legea salarizarii unitare primarii vor intra pe alte grile de salarizare, mult mai mari decat sunt in prezent", a declarat ministrul Muncii, deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu.

In acest sens, deputatul PNL Corneliu Olar a propus amendamentul prin care salariile primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene, au fost crescute cu 30% din bugetele locale incepand cu data de 1 aprilie.

Acesta a adaugat ca primariile pot creste taxele si impozitele pentru a putea plati majorarile salariale pentru primarii si viceprimarii in cauza.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea salarizarii 2017salarii primari 2017salarii bugetari 2017

Data aparitiei: 26 Aprilie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Salariile primarilor si viceprimarilor vor creste cu 30% Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]