Care sunt sporurile pe care trebuie sa le inregistrezi in Revisal?

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
14 Ianuarie 2016
14 Ianuarie 2016
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
revisalsporuri permanentesporuri temporarespor permanent
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In situatia in care sporul este stabilit prin contractul individual de munca, se va inregistra in registrul general de evidenta a salariatilor.


In caz contrar, daca nu este prevazut in contractul individual de munca ci in contractul colectiv de munca, sporul nu se va inregistra in registrul general de evidenta a salariatilor.

Atentie la faptul ca legislatia nu precizeaza care sunt sporurile temporare si nici care sunt cele permanente.

Conform specialistilor in legislatia muncii, sporurile permanente vor fi raportate la perioada de timp in care salariatul presteaza munca in conditiile pentru care se acorda sporul.

"HG 1105/2011 pentru modificarea HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) a modificat art. 3 alineatul (2), litera g) din HG 500/2011, in prezent acesta avand urmatorul cuprins: "g) salariul de baza lunar brut si sporurile, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca.”

Astfel, legiuitorul reglementand obligatia de a inregistra sporurile in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) a avut in vedere sporurile prevazute in contractul individual de munca adica in suma fixa sau procent.", atentioneaza specialistii PortalCodulMuncii.ro

Asa cum precizeaza Codul Muncii la art. 34, alin. (3) Registrul general de evidenta a salariatilor se completeaza si se transmite inspectoratului teritorial de munca in ordinea angajarii si cuprinde elementele de identificare ale tuturor salariatilor, data angajarii, functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, tipul contractului individual de munca, salariul, sporurile si cuantumul acestora, perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, perioada detasarii si data incetarii contractului individual de munca.

Salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri.


NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]