Angajatul detine 2 contracte de munca, unul in Spania si unul in Romania...

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
04 Ianuarie 2016
04 Ianuarie 2016
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
contract de muncacumul functiiprogramul de lucru
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Evident, daca angajatul are un contract individual de munca pe postul de paznic in Romania, de 4 ore de lucru pe zi si mai detine un contract de munca in Spania, intervine o imposibilitate practica de prestare a activitatii.

"Nu exista o reglementarea legala care sa interzica cumulul de functii in doua state membre UE. Astfel, un salariat poate cumula doua functii in baza a doua contracte individuale de munca, unul incheiat in Romania si altul incheiat in Italia.

Cu toate astea, cele doua contracte trebuie sa fie astfel incheiate incat prestarea activitatii sa fie practic posibila. Or, un contract individual de munca cu prestarea activitatii 4 ore pe zi in Romania este imposibil de cumulat cu un contract indvidual de munca cu prestarea activitatii 8 ore  in Italia.", precizeaza specialistii PortalCodulMuncii.ro.


Nu uitam faptul ca in cuprinsul art. 35 din Codul muncii, republicat este reglementat dreptul salariatului de a munci la acelasi angajator sau la mai multi angajatori in baza mai multor contracte individuale de munca. Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii, republicat reglementeaza dreptul salariatului de a munci la acelasi angajator sau la angajatori diferiti in baza mai multor contracte individuale de munca.

Asadar, un salariat poate avea doua sau mai multe contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

Dar trebuie sa tinem cont de programul de lucru aferent fiecarui contract individual de munca. Si de tarile in care se desfasoara activitatea profesionala a salariatului, in mod evident.


NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]