Multe companii private si-au pastrat deja un procentde 6% din surplusul bugetului destinat salariilor pentru angajatii care au reusit sa se remarce in cadrul firmei prin inregistrarea unor performante. Astfel, de majorarile salariale vor beneficia numai anumiti angajati din cadrul companiilor care au decis sa acorde aceste mariri in baza criteriilor de performanta.
Astfel, multe dintre aceste salarii vor fi acordate in aceasta toamna top performerilor care sunt considerati angajati-cheie in cadrul companiilor de mare amploare si cu bugete pe masura. Intr-o perioada in care bugetele salariale sunt inca reorganizate, este importanta motivarea angajatilor pe care companiile nu doresc sa ii piarda.
Surplusul de 6% din bugetele de salarii va fi impartit la un numar relativ mic de angajati care au dat dovada de performanta in cadrul firmei astfel ca maririle de salariu vor fi semnificative pentru salariatii desemnati sa primeasca venituri mai mari cu pana la 30%. Consultantii in resurse umane sunt de parere ca motivarea prin bonusurile materiale reprezinta in continuare o metoda eficienta de pastrare a salariatilor in firma.
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
250 Modele Fise de Post
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Referitor la cresterile salariale pentru nivelul de top si middle management, companiile si-au bugetat sume cu 5,5% mai mari decat in 2010, valoare mai mica decat in Rusia (9,8%), Turcia (7,8%) sau Serbia (6%), dar mai mare decat in Bulgaria (5%), Polonia (4%), Italia (3%), Marea Britanie (3%), Germania, Grecia, Franta si Spania (2,5%).