Din cele 166 de persoane care nu aveau contracte individuale de munca, 37 erau din Bihor, 21 din Mures si 19 din Cluj.
In urma controalelor, inspectorii de munca au inaintat 5 propuneri de cercetare penala pentru angajatorii care au primit la munca mai mult de 5 persoane fara contracte individuale.
In domeniul relatiilor de munca s-au aplicat amenzi in valoare de 1.342.800 de ei. Din aceasta suma, 900.000 de lei sunt amenzile pentru munca la negru.
13 persoane fizice au fost sanctionate pentru ca au acceptat sa munceasca la negru.
Si in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi mari, in total de 377.750 de lei. In urma constatarii unor deficiente majore, inspectorii de munca au dispus oprirea din functiune a 2 echipamente de lucru.
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Catre inspectoratele teritoriale de munca s-au comunicat 46 de evenimente. Acestea vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. 26 au avut loc in Bucuresti.
"Manifestarile de ieri prilejuite de Ziua Internationala a securitatii si sanatatii in munca au marcat un moment al activitatii Inspectiei Muncii, si anume constientizarea tuturor cu privire la necesitatea implementarii unor masuri eficiente de prevenire si protectie la locurile de munca prin schimbarea mentalitatii angajatorilor si a lucratorilor cu privire la sanatatea si securitatea lor in munca. Obiectivul nostru este acela de a-i informa pe angajatori si muncitori in timpul campaniilor de control asupra riscurilor descoperite si de a-i responsabiliza si implica activ in politica de prevenire a acestora, pentru ca orice activitate moderna, profitabila sa presupuna riscuri de accidentare reduse."
sursa: Inspectia Muncii