Analizam in randurile urmatoare procedurile ce trebuie avute in vedere in situatia in care dorim sa organizam un program de internship pentru candidati la posturi din cadrul companiei, cu posibilitatea concretizarii ulterioare a unei oferte permanente de angajare.
Dupa cum bine stim, activitatea de practica este reglementata de Legea 258/2007 privind practica elevilor si studentilor. Astfel, activitatea de practica se refera la elevi si studenti, calitati care nu sunt intrunite in situatia expusa.
Asa cum se prevede in cadrul acestui act normativ, practica elevilor si studentilor se organizeaza si se desfasoara pe baza unui contract-cadru de colaborare sau a unei conventii, dupa caz, incheiata intre organizator si partenerul de practica.
Nu neglijam faptul ca organizatorul de practica este unitatea sau institutia de invatamant preuniversitar, respectiv universitar, care desfasoara activitati instructiv-educative si formative iar partenerul de practica este o societate comerciala, o institutie centrala ori locala sau orice alta persoana juridica ce desfasoara o activitate in corelatie cu specializarile cuprinse in nomenclatorul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului si care poate participa la procesul de instruire practica a studentilor si elevilor.
In consecinta, activitatea de practica poate fi desfasurata in baza unui contract-cadru de colaborare sau a unei conventii, dupa caz, incheiata intre organizator si partenerul de practica.
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Raspuns oferit de specialistii PortalCodulMuncii.ro